Завантаження ...
banner
banner

Кодола четвертий у травневому рейтингу депутатів-мажоритарників

За кожен з критеріїв активностей депутатів у травні ОПОРА виставила оцінки, які були просумовані та склали два базових бали депутатів за дві категорії – законодавчу роботу та роботу у виборчому окрузі

Кодола

За результатами моніторингу діяльності 105 депутатів-мажоритарників у травні, найбільш активними у вирішенні проблем громадян свого округу/області шляхом законотворчої діяльності були 3 депутати: Сергій Лабазюк, Максим Єфімов та Іван Рибак, які подали по 2 відповідної тематики законопроекти. 

Лідерами у поданні запитів, які вирішують специфічні проблеми округу або області депутата, стали Едуард Матвійчук, Борислав Береза, Олександр Герега, Віктор Развадовський, Владислав Бухарєв, Василь Яніцький – усі зазначені парламентарі подали по 4 запити щодо проблем свого округу/області.
 
Найбільш дисциплінованими депутатами у розрізі присутності під час голосувань за питання порядку денного у парламенті (показники генеруються на основі даних платформи «Вони голосують для тебе») у травні стали 9 народних обранців: Олег Дмитренко, Олексій Порошенко, Микола Кучер, Микола Люшняк, Віктор Балога, Микола Федорук, Григорій Тіміш, Михайло Довбенко, Юрій Соловей. Усі зазначені депутати не пропустили жодного засідання парламенту та у 100% випадків голосували за усі законопроекти, які були винесені до розгляду парламентом. Найменший відсоток присутності під час голосувань у парламенті протягом травня – у Євгена Бакуліна (0%) та Костянтина Жеваго (15%).
 
Лідером за кількістю проведених особистих прийомів громадян у травні став представник Полтавської області Юрій Бублик, який проанонсував у власному блозі та провів протягом тижня, відведеного графіком ВРУ для роботи з виборцями, 26 спільних з представниками місцевої влади прийомів у різних населених пунктах свого округу. Іншими лідерами за цим показником стали: Сергій Міщенко (11 прийомів), Павло Дзюблик (6) та Михайло Гаврилюк (6).
 
За кожен з 18 критеріїв активностей депутатів у травні ОПОРА виставила оцінки, які були просумовані та склали два базових бали депутатів за дві категорії – законодавчу роботу та роботу у виборчому окрузі. Зазначені бали були переведені у дві оцінки депутатів за 100-бальною шкалою, орієнтуючись на найкращі місячні результати у кожній з категорій (яким було присуджене значення у 100 балів). Підсумкова оцінка депутата була складена на 70%  з оцінки депутата за законодавчу активність та на 30% з оцінки за роботу у окрузі. На основі отриманих результатів ОПОРА сформувала три типи рейтингів 105 депутатів за травень місяць 2016 р.: за показником законодавчої активності, за показником роботи у/для округу та за сукупністю усіх показників.

За сукупністю показників законодавчої роботи та активності у межах свого виборчого округу в травні лідирує представник Хмельницької області Роман Мацола, він же є лідером за законодавчою активністю. Найактивнішим депутатом у роботі у окрузі став  Юрій Бублик (Полтавська обл.).

Рейтинг депутатів-мажоритарників за показниками законодавчої роботи та активності у виборчих округах у травні 2016 р.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: