Завантаження ...
banner
banner

Відбулось засідання комісії з питань земельних відносин

13 липня в малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації


13 липня в малій залі Ніжинської міської ради  відбулось засідання постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації.

У нараді взяли участь секретар міської ради  Валерій Салогуб, голова комісії Андрій Деркач заступник голови комісії Сергій Гриценко, депутати Ніжинської міської ради, люди, питання яких розглядалися.
 
Ці збори були важливими, адже є останніми перед сесією. Тому обговорені питання викликали багато суперечок  та баталій.
 
У ході засідання розглядалися питання щодо присвоєння адреси на земельних ділянках (зокрема, по вулиці Прилуцькій, на якій передбачено розміщення котельні альтернативного палива;  біля присадибної ділянки та житлових будинків), поновлення договорів оренди, приватизації земель,  будівництво водонапірної насосної станції в 3 мікрорайоні, розміщення малих архітектурних форм та багато інших.


Чи не найбільших дискусій мала запропонована  Олегом  Ситніком пропозиція створити наглядові ради, де могла бути присутня і депутатська, і громадська рада. Це питання тричі виносилось на сесії, але, залишилось до кінця невирішеним.

Не могла не викликати співчуття скарга жінки-вдови колишнього ветерана. Вона виглядала змученою та стурбованою, адже довго бореться за право приватизації землі, частина будинку знаходиться в археологічній зоні. Через такі обставини жінка змушена брати землю в оренду та витрачати великі кошти на це, ледве зводячи кінці з кінцями.
 
Депутати постійної фракції оголосили, шо не “мають права розривати оренду, бо порушать чинне законодавство” та прийняли рішення  винести питання на подальшу сесію, що відбудеться 15 липня.





Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: