Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині працюватиме дитяче кафе та з'являться нові білборди. Рішення виконавчого комітету

Сьогодні, 14 липня, у Великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету. Початок засідання був святковим та урочистим: депутати привітали заступника міського голови Сергія Осадчого з 63-річчям

Ніжинська міська рада, виконавчий комітет


Сьогодні, 14 липня, у Великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету.

Були присутні 12 членів виконавчого комітету з 15. Зокрема, міський голова Ніжина  Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб , депутати та інші учасники зборів.

Початок засідання був святковим та урочистим: депутати привітали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Осадчого з 63-річчям. Міський голова Анатолій Лінник вручив йому квіти та висловив теплі вітання.
 
У порядку денному розглядалися 8 проектів рішень та різні питання, зокрема, це такі:
 
1. Про встановлення режиму роботи;
 
2. Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 11.12.2014 р. №305 « Про створення комісії з розгляду заяв на встановлення, зміну, скасування режимів роботи об'єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у денний та нічний час;
 
3. Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва, туризму й охорони культурної спадщини;
 
4. Про присвоєння звання « Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Ніжина» (нагороджена Євгенія Липовецька). Рішення нагородити прийнято одноголосно.
 
До речі, у Ніжині вже 29 таких майстрів.
 
5. Про розміщення тимчасових споруд у Ніжині;
 
6. Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в Ніжині;
 
7. Про надання дозволу мешканців міста на відключення квартир та нежитлових приміщень від мереж централізованого опалення й гарячого водопостачання та виготовлення проектно-кошторисної документації на встановлення газового котла;
 
8. Про введення в дію рішення комісії з визначення переможців конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів на територію Ніжина та встановлення терміну надання послуг ( установлений термін – 8 років).
Особливого обговорення мали питання про розміщення споруд, надання дозволу розміщення квартир, вивезення побутових відходів.
 
Так, дитяче кафе «Асолька», по вул. Шевченка 101, почне працювати вже 1 вересня. Кафе обіцяє бути оригінальним та приємним маленьким клієнтам: приміщення буде оформлено в морському стилі, матиме атрибути справжніх моряків, буде організований куточок, присвячений мореплавцю Юрію Лисянському. Окрім цього, продаватимуться безалкогольні напої, солодощі та різні смаколики.
 
Був оголошений звіт про готування та проведення свята Івана Купала.
 
Планують створити 3 нових білборди: біля ЗОШ №9, по Носівському шляху та вул. Незалежності. Але це питання викликало багато суперечок: чи не заважатимуть білборди руху транспорту, чи не відволікатимуть водіїв? 
 
Переможцем із вивезення побутових відходів оголошене КП ВУКГ.
 
Крім цього, чималих обговорень мало питання щодо дорожньої розмітки, на яку не виділено необхідних коштів. Ця проблема так і залишилась відкритою та до кінця невирішеною.
 
Наприкінці засідання депутати одноголосно вирішили підтримати клопотання щодо представлення до нагородження Почесною грамотою доц. кафедри фізичного виховання та валеології НДУ ім. М. Гоголя Марченкову Ангеліну Іванівну та завідувача кафедри германської філології НДУ ім. М. Гоголя проф. Потапенка Сергія Івановича.


Ніжинська міська рада, виконавчий комітет

Ніжинська міська рада, виконавчий комітет

Ніжинська міська рада, виконавчий комітет

Ніжинська міська рада, виконавчий комітет


Підготувала Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: