Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці — проти тероризму

18 липня, у понеділок, у читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки відбулась літературна акція протесту «Ніжинські літератори — проти тероризму».


18 липня, у понеділок, у читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки відбулась літературна акція протесту «Ніжинські літератори — проти тероризму».

Акція була пов’язана з подіями, що відбулись у Ніцці, у Франції, 14 липня 2016 року.

Терористичний акт 14 липня вражав своїм цинізмом та жорстокістю. Нагадуємо, що близько 22.30 вантажний автомобіль Renault Midlum протаранив натовп людей, що спостерігав за феєрверком із нагоди Дня взяття Бастилії. Вантажівка проїхала 100 метрів перед тим, як заїхати в юрбу, та 2 кілометри в натовпі. Вона рухалась зигзагами для того, щоб зачепити якомога більше людей. Унаслідок цього загинуло не менше 84 осіб, серед постраждалих — український студент Влад Костюк із Вінниччини.
 
На акції були присутні викладачі НДУ ім. М. Гоголя, зокрема, учасник АТО Євген Луняк, декан філологчного факультету Олександр Забарний; поети, письменники, журналісти, депутат міської ради Андрій Гомоляко, працівники бібліотеки та інші небайдужі жителі міста.
 


 

Бібліотекарями була організована виставка книжок до теми та документально — інформаційна експозиція «Війна без кордонів».
 
Була зачитана статистика терористичних актів, присутні дискутували щодо причин виникнення тероризму. Кожен висловлював свою думку, вшанував загиблих хвилиною мовчання.


 

Так, декан філологічного факультету Олександр Забарний наштовхнув учасників акції на роздуми щодо проблеми російської агресії на Сході України, щодо того, що штовхає смертників — терористів на такий жорстокий вчинок. Він наголосив на тому, що якщо письменники не напишуть художнього твору про такі скорботні та жахливі події, то невдовзі це стане сухою статистикою та переліком постраждалих, про яких швидко забудуть. Саме вплив на свідомість та емоції читачів дозволяє глибоко проникнутися такого роду подіями, залишає згадку та об’єднує людей.

 Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: