Завантаження ...
banner
banner

Пройшов місяць після акції протесту на залізниці. Що далі?

Місяць тому ніжинські активісти проводили акцію протесту на залізничному вокзалі з метою відкрити перехід через І-V колії та вихід на автостанцію. Мітингарі говорили, якщо протягом місяця не буде вирішено це питання, то вони можуть перейти до радикальних дій

Вокзал


Місяць тому ніжинські активісти проводили акцію протесту на залізничному вокзалі з метою відкрити перехід через І-V колії та вихід на автостанцію.

Мітингарі говорили, якщо протягом місяця не буде вирішено це питання, то вони можуть перейти до радикальних дій.

Окрім власне мітингу, учасники акції підтримали звернення до різних владних інстанцій з метою вирішення проблеми із залізницею.

Нещадовно відповідь надійшла.
 
Звернення ніжинських активістів до уряду Секретаріат Кабміну надіслав для розгляду до ПАТ «Укрзалізниця». У свою чергу, Укрзалізниця надіслала звернення громадян до регіональної філії Південно-Західної залізниці. Зверенення до адміністрації Президента в свою чергу було переадресовано до Міністерства інфраструктури України. 
 
Прокуратура передала справу в Національну поліцію Чернігівської області, яка, в свою чергу, надіслала його до Ніжинського відділу поліції ГУНП.
 
Безпосередню відповідь ніжинські активісти отримало від Південно-Західної залізниці




У листі зазначається, що відкриття переходу через колії призведе до погіршення стану безпеки руху та безпечного пересування пасажирів на станції. Запропоновано скористатися шляхопроводом, що знаходиться вкінці пасажирської платформи Київського напрямку, щоб дістатися з однієї частини в іншу. Повідомляється, що для безпечного проходу пасажирів через залізничні колії відремонтовано пішохідний міст із покращеним освітленням.

У звернені відмічено, що для пасажирів із обмеженими фізичними можливостями передбачено перехід від вокзалу на платформу по службовому проходу. Для цього їм необхідно звернутися до чергового по станції. Залізничники попереджають, що переходити через залізничні колії потрібно тільки у встановлених для цього місцях, рекомендовано дотримуватися Правил безпеки громадян на залізничному транспорті.
 
Активісти обіцяють, що досягнуть свого та діятимуть радикально, якщо на них не зважатимуть та не враховуватимуть їхні інтереси.

Депутат Верховної Ради Олександр Кодола отримав також лист із відповіддю від "Укрзалізниці". У листі було наголошено, що демонтаж огорожі, відкриття наземного переходу через колії від залізничного вокзалу до автостанції й пасажирської платформи є небезпечним для пасажирів та ставить під загрозу їхнє життя та здоров'я.

 

Акція протесту

Акція протесту

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: