Завантаження ...
banner

Діти в дитсадку №7 підхопили ротавірусну інфекцію

Сьогодені, 26 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. Комісію очолив міський голова Анатолій Лінник


Сьогодені, 26 липня  у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. Комісію очолив міський голова Анатолій Лінник. У засіданні взяли участь заступник міського голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, секретар міської ради Валерій Салогуб, лікарі Ніжинської центральної міської лікарні та представники ДНЗ Ніжина.

Основним питанням для обговорення був спалах ротавірусної інфекції у ДНЗ №7. Першим виступив начальник управління культури Станіслав Крапив’янський. Він доповів про ситуацію, яка склалася у дитячому садочку№7.

Детальне роз`яснення з приводу хвороби та шляхів її запобігання дав лікар СЕС Василь Степаненко. Він зазначив, що для аналізу відібрано 50 проб матеріалів з приміщення дитсадка. Окрім того, Василь Степаненко зробив пропозицію провести навчання для керівників та відповідальних осіб ДНЗ по засобам дезінфекції.

Далі слово перейняла завідуюча інфекційним відділенням Ніжинської центральної міської лікарні Людмила Шимко. Вона зазначила, що на даний час в інфекційному відділенні знаходяться 6 дітей дошкільного віку з діагнозом «ротавірусна інфекція». Нових надходжень хворих немає. Завідуюча зазначила, що кількість випадків ротавірусної інфекції варіюється у проміжку 150-200 випадків на рік.


Виступ доповнила заступник головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні Шийко Олена. Вона розказала про шляхи передачі даного типу інфекції та профілактичні заходи, щоб уникнути даного захворювання.

Члени комісії заслухали завідуючу ДНЗ №7 Волосок Тетяну: «За співпрацею з СЕС було проведено розслідування щодо причин виникнення даної інфекції в нашому садочку. На нашу думку, причиною може бути спільний відпочинок дітей на дитячих майданчиках у вільний від садочка час, адже усі хворі діти з одного району. Окрім того, розташування молодшої і старшої груп у будівлі ДНЗ не передбачає повної ізоляції груп, що і могло сприяти швидкому розповсюдженню захворювання».
 
Віктор Рафальський, начальник управління Держпродспоживслужби наголосив, що сальмонельозу у місті немає. Дані випадки хвороби належать до ротавірусної інфекції. На додаток він запропонував створити комісію, яка б дослідила причину такої ситуації та контролювала б постачання та зберігання продуктів у дитячих садках.
 
У ході обговорення були заслухані пропозиції та розглянуті питання представниками інших ДНЗ Ніжина. 
 

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: