Завантаження ...
banner

Пріоритети нового директора Ніжинського краєзнавчого музею

Як відомо, нещодавно новим керівником Ніжинського краєзнавчого музею призначено Геннадія Дудченка. Новий директор поспілкувався з представниками ЗМІ, де окреслив головні напрямки своєї діяльності

Геннадій Дудченко


Як відомо, нещодавно новим керівником Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського призначено Геннадія Дудченка.

Новий директор поспілкувався з представниками ЗМІ, де коротко розповів про себе та окреслив головні напрямки своєї майбутньої діяльності.

“У мене є краєзнавчий та суто теоретичний досвід роботи. Я викладав музеєзнавчі дисципліни в нашому університеті для фахівців історії. Окрім того, я працював в меморіальному комплексі «Пам'яті героїв Крут” (очолював там екскурсійний відділ). Тому в мене є певний досвід музейної діяльності, а також бачення того, як повинна розвиватися музейна справа в місті.”
 
Геннадій Дудченко виділив 5 найголовніших для нього пріоритетів:

“Головне завдання — зробити нашу музейну установу економічно успішнішою, ніж вона є на сьогоднішній день. Тобто збільшити ті прибутки, ті додаткові джерела, які має можливість музей заробляти за рахунок своєї інтелектуальної діяльності, туристичної роботи.
 
Це головний пріоритет, тому що він дозволить нам і претендувати на щось більше, і мати хоч якусь фінансову базу для реалізації всіх інших проектів.
 
По-друге, якщо говорити про найважливіші завдання, це те, що музей має стати координаційним туристичним центром в місті, оскільки такого центру в нас просто немає, й іншої установи, яка б виконувала таку роль, важко знайти. 
 
Розробкою туристичних маршрутів, формуванням всього того, що потребує Ніжин як місто, що може розвиватися потенційно, - також займатиметься наш музей.
 
У нас дуже багато аматорів та фахівців, які займаються місцевою історією, але вони всі не працюють спільно. Їх варто згуртувати навколо якихось спільних завдань.
 
Музей має бути візитівкою міста — це ще одна амбітна мрія, ідея, із якою я прийшов у музей. Хочу її втілити.
 
Гостей, які прибувають до нашого міста, не соромно має бути вести до нашого музею. На жаль, поки що цю функцію в тому вигляді, у якому є наш музей, він не може виконувати. Дуже сподіваюсь, що з допомоги міської влади, громади ми все ж таки зробимо музей місцем, що стане воротами Ніжина, через які будуть знайомитись гості з нами.
 
Останнє — це імідж музею. На жаль, знову ж таки, серед населення дуже мало хто знає що про музей. Він знаходиться в тіні. 
 
Моє завдання як директора — вивести його з тіні, щоб ніжинці стовідсотково знали, що в місті є музей, що він активно функціонує. Це теж непросте завдання, яке слід реалізувати.
 
Якщо говорити про те, із чого я почав, то можна сказати, що це ревізія стану. Цілий свій перший день я проходив по музейним приміщенням, ознайомився з їхнім станом. Він плачевний, потребує ремонтів, бо дуже багато часу не робилося майже нічого.

Це запущене господарство потрібно якось приводити до того стану, який дозволив би реалізувати ці всі поставлені мною завдання”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: