Завантаження ...
banner
banner

Разом в далеку путь: як проводжали дітей учасників АТО до Латвії. Відео

1 серпня в Ніжині біля міськвиконкому проводжали дітей загиблих військовослужбовців та учасників АТО на відпочинок до Латвії. Поїздка організована народним депутатом Олександром Кодолою та Почесним консулом Латвії Оленою Вишняковою

За кордон


1 серпня о 14.00 в Ніжині біля міськвиконкому проводжали дітей загиблих військовослужбовців та  учасників АТО на відпочинок до Латвії.

Поїздка організована та профінансована народним депутатом України Олександром Кодолою та Почесним консулом Латвії в Чернігівській області Оленою Вишняковою.

На заході були присутні народний депутат України Олександр Кодола, міський голова Анатолій Лінник, представники депутатського корпусу, викладач НДУ імені М. Гоголя Євген Луняк, представники преси та батьки й рідні дітей.


За кордон


Атмосфера заходу була урочистою та теплою, на обличчях дітей та їхніх батьків було помітно радісну посмішку, адже від цієї поїздки багато чого очікувалось.
 
Так, Наталія Микитченко (із якою я спілкувалась), мати трьох дітей, залишилась сама з дітлахами. Її чоловіка було поранено осколком під час воєнних дій на Луганщині в 2014 році. 
 
Після смерті чоловіка, Барана Сергія Петровича, жінка ледве зводила кінці з кінцями. Звісно, після важкої втрати надійного плеча та годувальника родини було надзвичайно тяжко, хоч допомагали чим могли волонтери та небайдужі люди. Але Наталія знайшла в собі сили, щоб не зламатися та продовжити жити далі, живе заради дітей.
 
Єдиним її бажанням, як зізналась мені жінка, є здоров'я та благополуччя дітлахів. Вона хоче, щоб її чада вибрались в люди, побачили якомога більше цікавого в світі, стали порядними й освічченими дітьми, пам'ятали батька, який поклав за нас усіх життя. Тому ця поїздка стала світлим промінням в житті матері.
 
Кожен подорожуючий мав при собі програму перебування в місті, де були включені всі заплановані заходи. Зокрема, для юних туристів організовуватиметься екскурсія по Ризі, в місто Лігатне, Цесіс, до узбережжя Балтійського моря. Також діти познайомляться з латиськими традиціями, зіграють в боулінг (як можна побачити в наданій програмі перебування), зможуть придбати сувеніри.


За кордон

За кордон


На початку заходу Олександр Кодола повідомив, що з Ніжинщини відправлено 14 дітей до Латвії, батьки яких не в змозі самостійно відправити своїх чад за кордон.

Безкоштовна поїздка триватиме 7 днів. Діти відпочиватимуть в латвійському місті Смілтене.
 
Олександр Кодола підкреслив, що для малечі надаватиметься психологічна допомога від провідних спеціалістів, проводитимуться тренінги та різноманітні заняття, що допоможуть реабілітуватися таким діткам.


За кордон
 

Організаційні питання, починаючи від виготовлення паспортів, страхування, поїздки до посольства для оформлення відповідних документів, народний депутат України та Почесний консул в Латвії в Чернігівській області взяли на себе.
 
Після виступу Олександра Кодоли дітей привітав Анатолій Лінник, який побажав гарного та приємного проведення часу, сказав багато теплих та підбадьорливих слів та запропонував зробити спільне фото на згадку.

Після прибуття автобусу батьки допомогли занести речі та сказали останні прощальні слова перед поїздкою.


За кордон
 

За кордон

За кордон

За кордон

За кордон

За кордон 

За кордон 

За кордон

За кордон

За кордон

За кордон

За кордон

За кордон



Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: