Завантаження ...
banner
banner

Костя Мухомодєєв знайшов спонсора на рекорд

Два тижні тому студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на сайті ОLХ подав оголошення, що шукає спонсора для встановлення рекорду України. Хлопець вчиться на бюджеті на біолога і практичного психолога

Костянтин Мухомодєєв


Два тижні тому студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на сайті ОLХ подав оголошення, що шукає спонсора для встановлення рекорду України. Хлопець вчиться на бюджеті на біолога і практичного психолога. Щоб забезпечити себе, у нічні зміни підробляв на консервному заводі в Ніжині. Батьки розлучені. Костя живе з мамою і сестричкою, займається спортом. І мріє потрапити до Книги рекордів України. Він присідає із закладеними за голову руками 2013 разів.

— Займаюся з 14 років. Вставав о шостій ранку і починав віджиматися, скільки вистачало сил. Та через хворобу тренування довелося зупинити. У мене були уражені зв’язки і сполучна тканина, загрожувала інвалідність. Та викарабкався. Почав присідати 100, 200,300 разів. Далі — 1000, 1500 і дійшов до 2013. Подивився у Національному реєстрі — ніхто з руками за головою цього ще не намагався зробити. Є 9-річний іванофранківець, який упродовж години присідав 2485 разів. Та з руками за головою це робити значно важче. Зв’язався з Національним реєстром рекордів України, — розповідає хлопець. — Щоб зареєструвати своє досягнення, потрібно заплатити 13 тисяч гривень. Оскільки я веду здоровий спосіб життя (не п’ю і не курю), мені зробили у Нацреєстрі знижку 50%. Однак залишилося знайти ще близько семи тисяч гривень (6,5 тис. — 50%, плюс витрати на бензин, щоб представники реєстру приїхали з Києва до Ніжина).
 
— Спонсор знайшовся, — радо каже Костянтин. — Я навіть прізвища його не знаю. Це бізнесмен з Києва. Він побажав допомогти інкогніто.
 
Восьмого серпня мені мають зателефонувати з Нацреєстру, коли приїдуть до Ніжина фіксувати рекорд. Я хочу встановити не лише власний, а по можливості побити досягнення хлопчика, котрий присів 2485 разів. Своє досягнення присвячу мамі, адже вона найбільше відмовляла мене від занять спортом, та я її дуже люблю.
 
Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №31 (1578)

Від редакції: Як сьогодні стало відомо редакції 
mynizhyn.com, представники Нацреєстру приїдуть до Ніжина 10 вересня, тоді на стадіоні "Спартак" і відбудеться встановлення рекорду
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: