Завантаження ...
banner
banner

Молоко з Куликівки купують Пакистан, Бангладеш, і Алжир

Першого серпня на ПрАТ «Куликівське молоко» приїздили гості з Польщі та Пакистану. Пакистанці перевіряли, як іде процес виробництва сухого молока, що вони закуповують

Куликівка


Першого серпня на ПрАТ «Куликівське молоко» приїздили гості з Польщі та Пакистану. Пакистанці перевіряли, як іде процес виробництва сухого молока, що вони закуповують.

— Ми вже продали близько 400 тонн сухого молока, — розповідає керівник ПрАТ «Куликівське молоко» Олександр Бажан. — Поляки, наші партнери, привезли пакистанців побачити наше підприємство, оскільки ті звикли все перевіряти, перш ніж купувати. Серед інших країн, в які експортуємо сухе молоко, — Арабські Емірати, Судан, Бангладеш, цього року повернули собі ринок Алжиру, котрий втратили років три-чотири тому. Покупці там вимогливі. З осторогою ставляться до продавців-українців. їхні взаємини з виробником базуються на довірі і якості. Раз обдуриш — більше не куплять. Років п’ять тому в Україні могли таке підсунути! Зараз — краще. Ми стали поряднішими продавцями. Стосовно якості, покупці з цих країн також навчені. Вони брали молоко в США, Новій Зеландії. Знають, який продукт якісний, а який ні.
 
У нас на виробництві пробули півдня. Їх усе влаштувало. Сухе молоко, яке вони у нас закуповують, іде на кондитерку, молочні продукти.
 
— Чи збільшиться виробництво на «Куликівському молоці» у зв’язку зі збільшенням ринку збуту?
 
— Сезон підходить до завершення. Головне — встигнути виконати уже замовлені поставки. Збільшення виробництва, можливо, буде наступного року. У нас проблема в іншому: сухе молоко купують, а масло лежить на складі. Його нікуди дівати. І без масла ніяк не зробити сухе молоко.
 
— Співпрацюючи з іншими країнами, вам Росія, як ринок збуту, без потреби?
 
— Абсолютно. Ми на неї і не орієнтувалися. Жодного кілограма продукції на Росію не відправляли.
 
Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №31 (1578)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: