Завантаження ...
banner
banner

Чи облаштують тротуар по Чернігівській та Графській?

Останнім часом у Ніжині можна помітити тенденцію до збільшення кількості ДТП. На засіданні комісії з майнових питань та транспорту плідно обговорювалась ця проблема. Зокрема, щодо організації одностороннього руху по Чернігівській та Графській

Тротуар


Останнім часом у Ніжині можна помітити тенденцію до збільшення кількості ДТП. На засіданні комісії з майнових, житлово-комунальних питань, транспорту, охорони навколишнього середовища, що відбулось 10 серпня, плідно обговорювалась ця проблема. Зокрема, щодо організації одностороннього руху по таких вулицях як  Широкомагерська, Чернігівська та Графська.

Був розглянутий лист від інспектора сектору Ніжинського відділу поліції, який провів обстеження ділянки від площі Гоголя до Широкомагерської ( а саме, по вул. Чернігівській, Горького, Графській). 

Надаємо уривок даного листа:

“Організація одностороннього руху на даній ділянці дороги можлива при наявності 2 паралельних вулиць, які знаходяться на віддалі одна від одної. Такими є вулиця Чернігівська та Графська. На ділянці по вулиці Чернігівській можливе забезпечення тротуарами поза межами проїзної частини, оскільки ширина даної вулиці дозволяє обладнати ділянку тротуарами.”


Тротуар
 

Цю пропозицію депутати заперечили та повідомили, що не можна зробити тротуари по Чернігівській, оскільки там ширина проїжджої частини складає менше 6 метрів.
 
“Тротуари там треба однозначно. По одній стороні вулиці вже це колись планувалося. Такої вулиці як Чернігівська, в Ніжині немає, вона дуже аварійно небезпечна. Чимало людей гине і по лівій, і по правій частині. Хоча б по одній стороні треба встановити тротуар, і це треба детально прорахувати.
 
Коли клали асфальт по Чернігівській, повирубували всі дерева з тим розрахунком, щоб зробити там тротуар. Ці дерева вже давно повиростали, бо минуло вже років 15,” - повідомив Володимир Башинський.


Тротуар
 

Найоптимальнішим варіантом, на думку депутатів, є встановлення одностороннього тротуару задля уникненння аварійних ситуацій.
 
Насамкінець, вирішили доручити Управлінню капітального будівництва прорахувати вартість цього питання (встановлення тротуарів від площі Гоголя до Космонавтів). 
 
На думку, Володимира Башинського, це було б дешевше, ніж організація одностороннього руху, що забезпечує невелику безпеку. Хоча, як вважає голова засідання, можна враховувати і 1, і 2 варіант.

Тротуар



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: