Завантаження ...
banner
banner

Меморіальна дошка Володимиру Максимоньку. Засідання виконавчого комітету

11 серпня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету, на якому були прийняті 8 основних проектів рішень, включаючи питання щодо встановлення меморіальної дошки Володимиру Максимоньку

Максимонько



11 серпня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету, на якому були прийняті такі рішення:

1. Про встановлення тарифу на послуги з водопостачання Спеціальному авіаційному загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
 
Було висунуто прохання затвердити тариф на поточний та наступний рік. За минулорічним рішенням тариф складав 3 грн. 7 коп. з ПДВ. Була внесена пропозиція підвищити його на 4 грн. 21 коп. 
 
2. Про постановку на квартирний облік та внесення змін до картоблікових справ.
 
3. Про затвердження складу громадської комісії з житлових питань.
 
4. Про розгляд матеріалів опікунської ради. 
 
Був затверджений висновок про можливість бути опікуном, визнання фізичних осіб недієздатними, призначення опікунів над житлом і майном фізичних осіб, які визнані недієздатними. Таке питання вже розглядалося на засіданні опікунської ради та вже викладений термін дії на сайті міської ради.
 
5. Про погодження матеріалів судової будівельно - технічної експертизи.
 
6. Про встановлення режиму роботи павільйону “Подорожник” на провулку “Урожайному”, що біля автостанції. Вирішено, що кіоск працюватиме з 7.00 до 19.00, без перерви на обід та вихідних.
 
7. Про затвердження нової редакції Регламенту виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання.
 
8. Про надання дозволу на переобладнання, перепланування в квартирі № 52 по вул. Шевченка 99 - Б у Ніжині та інші.
 
Наприкінці засідання обговорювалося питання щодо встановлення меморіальної дошки видатному ніжинському діячу, засновнику Народного Руху в Ніжині, народному лікарю України Володимиру Максимоньку  на будівлі шкірно-венерологічного диспансеру по вулиці Лащенка. Шкірно-венерологічний диспансер не надав дозвіл на встановлення меморіальної дошки. Причини - невідомі. Це рішення виконком відправив на доопрацювання, оскільки виникли питання по тексту дошки.
 
Для довідки: Максимонько Володимир - уродженець Галичини, усе життя працював лікарем у Ніжині, а останні роки - головним лікарем Чернігівського шкірвенерологічного диспансеру (раптово помер у 2014 році, через хворобу). Його запам'ятали як борця за ремонт лікувального закладу, часто виступав проти місцевої влади, публікувався в "Голосі України", "Сіверщині" з матеріалами на захист медичного закладу. 
 
За поданням керівника обласного управління охорони здоров'я Г. Василькової був звільнений сесією обласної ради із займаної посади за відмову підписати контракт на півроку. Володимир Максимонько подав позов до суду, проходило резонансне судове засідання у цій справі. 
 
Він відомий у Ніжині та області як довголітній голова місцевого Народного Руху, як патріот України. 


Максимонько

Максимонько

Максимонько



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: