Завантаження ...
banner
banner

Дві старовинні книги не дозволили вивезти з України чернігівські митники

Днями співробітники пункту пропуску «Горностаївка-Терюха» Чернігівської митниці ДФС припинили дві спроби незаконного вивезення з України раритетних книг. В обох випадках предмети старовини намагалися вивезти громадяни під виглядом особистих речей


Днями співробітники пункту пропуску «Горностаївка-Терюха» Чернігівської митниці ДФС припинили дві спроби незаконного вивезення з України раритетних книг. 

В обох випадках предмети старовини, які налічують понад 100 років з часу створення, намагалися вивезти громадяни під виглядом особистих речей. Це були наші співвітчизники, які слідували пасажирським потягом «Київ-Санкт-Петербург».
Громадяни не заявили про наявність у них старовинної літератури. Раритети виявили митники спільно з прикордонниками під час проведення митного контролю серед особистих речей пасажирів. Одна з книг – 1898 року видання – має напис на твердій обкладинці «QUO VADIS», автор Генрикъ Сенкевичъ. Друга, датована 1908 роком, має назву «Історія України-Русі», автор Микола Аркас.  
 
Дійсну історичну та культурну цінність затриманої літератури будуть визначати експерти. На даний час митники склали протоколи про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. У подальшому обидві справи будуть скеровані до суду.

Головне управління  ДФС у Чернігівській області 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: