Завантаження ...
banner
banner

Успішно пройшла операція для ніжинського АТОвця Сергія Мельничука

Складна хірургічна операція в обласній лікарні пройшла вдало для Сергія Мельничука з Ніжина, учасника бойових дій на Сході. Раніше у ЗМІ повідомлялося про підготовку до цієї незвичної операції

Сергій Мельничук


Складна хірургічна операція в обласній лікарні пройшла вдало для Сергія Мельничука з Ніжина, учасника бойових дій на Сході. Раніше у ЗМІ повідомлялося про підготовку до цієї незвичайної операції. Зараз Сергій Мельничук одужує.

Ніжинець Сергій Мельничук, капітан запасу, військовий інженер, пішов на Схід добровольцем. Стресові ситуації на фронті викликали захворювання шлунково-кишкового тракту. Але діагноз не могли визначити, починаючи з грудня 2015-го року у військових госпіталях, у тому числі Центральному в Києві, і в Ніжинській районній лікарні. Стан погіршувався, Сергій втратив 50 кілограмів – більше половини ваги.
 
Нарешті в обласній лікарні діагноз встановили правильно. Це виявилася рідкісна патологія: між шлунком і товстою кишкою утворилася спайка, а в ній – нориця (тобто канал, язва). Попри тяжкий стан пацієнта й складну патологію, лікарі й сам Сергій все-таки перемогли хворобу.
 
Сергій Мельничук відмовився свого часу від пропозиції лікуватися в Інституті імені Шалімова в столиці, оскільки високо оцінює роботу чернігівських лікарів. І, як виявилось, не помилився.
 
Крім майстерності медиків, головним чинником одужання АТОвець вважає любов до життя й підтримку від сім’ї та друзів. Відновивши здоров’я, він планує допомагати своїм товаришам як волонтер.
 
Самі хірурги коментувати вдалу операцію не хочуть: вважають це своєю буденною справою.



Cівер-центр

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: