Завантаження ...
banner
banner

Як українці економлять на їжі: статистика за перше півріччя 2016

Українські споживачі почали витрачати менше коштів на продукти харчування, оскільки для більшості витрати на них складають близько 50% від суми доходів

Скидочник


Українські споживачі почали витрачати менше коштів на продукти харчування, оскільки для більшості витрати на них складають близько 50% від суми доходів. В цілях економії наші співвітчизники купують продукцію значними обсягами оптом, шукають знижки в супермаркетах, переходять на українські бренди, шукають дешевші аналоги імпортних товарів і тд.

Як свідчить інтернет-ресурс Скидочник, що збирає знижки та акції всієї України, на сьогоднішній день найбільше шукають знижки в супермаркетах. Українці не готові переплачувати, тому шукають звичні товари по акційним цінам.

Так, найбільший інтерес викликають акції на елітну алкогольну продукцію – 21,91%, далі йде кава – 18,53% та м'ясо – 11,23%. Загалом, на знижках купують продукцію з довгим терміном зберігання та ту, що стане у нагоді в домашніх справах (миючі та засоби гігієни).


Сучасні супермаркети постійно мають пропозиції зі знижками, оскільки це допомагає виробникам просувати свою продукцію та приваблює покупців до магазину. Однак, у пошуках акційних товарів споживачі також мають свої вподобання.

Найбільше українських покупців цікавлять знижки в Сільпо та анонси акцій в АТБ. В Чернігові та області також значний інтерес викликають акції в Велмарт та знижки в ЕкоМаркет.
 


Загалом, українці не почали їсти менше, однак до процесу покупок підходять більш зважено та раціонально. В реаліях сьогодення переплачувати не готовий ніхто.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: