Завантаження ...
banner
banner

«Чернігівоблбуд» хоче відібрати квартири у ніжинців

Відео.
Резонансна справа, до якої вкотре причетне публічне акціонерне товариство «Чернігівоблбуд» на чолі з головою правління Віктором Демшевським. Будівельне підприємство претендує на 10 ніжинських квартир по вулиці Амосова


Резонансна справа, до якої вкотре причетне публічне акціонерне товариство «Чернігівоблбуд» на чолі з головою правління Віктором Демшевським. Будівельне підприємство претендує на 10 ніжинських квартир по вулиці Амосова, 7. Цього разу свої права на житлове майно організація доводить у Господарському суді області. На засідання приїхали і десять постраждалих родин, які одного дня можуть залишитися просто неба.

«З 2002 року ми судимося, ходимо, добиваємося і доказуємо свою правоту3:04 + 3:09 на сьогодні десь приблизно тисяч по 80 усі викинули на адвокатів 3:16+4:18 якщо він оформить власність, він забере у нас квартири і ми залишимося ні з чим», — постраждалий Микола Семенченко.
 
45-квартирний будинок по вулиці Семашка в Ніжині був зданий в експлуатацію ще у 1996 році. Він був недобудований.
 
Сім’ї, яким видали тут квартири, самотужки робили ремонти, вставляли вікна і двері. 10 років тому мешканці взялися приватизувати своє житло, міськвиконком їм не відмовив і отоді «Чернігівоблбуд» заявив про свої права на ці квартири. На суді адвокат будівельної організації заявляє про те, що ніколи це житло не належало громаді Ніжина і звинувачує міськраду в неправомірних діях.
 
 «Це ж грабіж серед білого дня ніколи виконком не надасть суду або іншому органу жодного документа, який би підтверджував, що ці спірні квартири належать територіальній громаді міста Ніжин», — адвокат Геннадій Авраменко.
 
Адвокат позивача заявляє про те, що будинок зводили за кошти «Чернігівоблбуду» і його дочірнім підприємством у Ніжині – ремонтно-будівельною дільницею, хоча в суді адвокат не надав жодних документів, які підтвердили б цей факт.
 
Бо ж насправді цей багатоквартирний дім будувало Ніжинське ремонтно-будівельне управління. На цій підставі міськвинком заявляє про те, що чернігівське будівельне підприємство не має жодних прав на спірні квартири.
 
«Приватизація у даному будинку є правомірною. Ми як представники відповідача вважаємо, що  викладене в позовній заяві про те, що виконком прийняв незаконне рішення, порушив права як власника на користування і розпорядження майном у вигляді житлових квартир у будинку №7 по вул Семашка в Ніжині є незаконними та такими, що заслуговують на увагу, бо ваші права жодним чином не порушуються», — представник Ніжиського міськвиконкому Оксана Лях.
 
Вислухавши всі сторони судового процесу, суд відклав засідання до кінця серпня, допоки кожна із сторін не доповнить свою доказову базу необхідними документами. Тим часом адвокат позивача – «Чернігівоблбуду» заспокоює власників десяти спірних квартир, що їх ніхто виселяти не збирається. Квартири їм віддадуть в оренду.
 


cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: