Завантаження ...
banner
banner

Пам’яті героїв Крут. Чи створять сквер на честь героїв?

Раніше сесія міської ради приймала рішення про надання в постійне користування комунальному підприємству земельну ділянку по вулиці Богдана Хмельницького. Але, як виявилося, у проекті рішення мова йде не про будівництво житла

герої Крут


11 листопада 2014 року сесія міської ради прийняла рішення про надання в постійне користування комунальному підприємству земельну ділянку по вулиці Богдана Хмельницького для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового комплексу. Вчора, 17 серпня, депутати постійної комісії майнових та житлово-комунальних питань повернулись до цього питання. 

На засіданні повідомили, що 16 грудня 2014 року було надано право постійного користування земельною ділянкою, що зареєстроване на КП ВУКГ. Згідно умов був укладений договір із ТОВ «Творець» на предмет спільної співпраці на будівництво цього житлового комплексу. 

На даний момент укладений договір на виготовлення проектно-кошторисної документації, виконані геологічні та геодезичні роботи, розроблений матеріал при проектних рішеннях по архітектурній частині проекту, виготовлений Генеральний план цього будинку.
 
«На сьогоднішній момент ця земельна ділянка в постійному користуванні. Якщо буде побудований будинок, то чинне законодавство зобов’язує цю земельну ділянку привести у відповідність до забудови. Якщо це приватна власність, то це тільки оренда або викуп. На даний момент, вибачте мене, вона захована. Підприємство користується нею безоплатно, ніяких коштів в бюджет не надходить взагалі, її просто тихенько заховали до кращих часів. Ніхто персонально не має ніяких претензій до ТОВ «Творець», але для чого ховати земельні ділянки?»,— не міг зрозуміти Анатолій Сліпак.
 
Але ось що цікаво — як з’ясувалося, у проекті рішення цієї земельної ділянки мова йде зовсім не про будівництво житла. Є пропозиція зробити на ній сквер Героїв Крут, оскільки Ніжин — місто туристичне.
 
"По-перше, там досить серйозний мікрорайон. По-друге, у 2018 році буде 100 років бою під Крутами. Що поганого буде в тому, як мама з візочком гулятиме в тому скверику, дитинка не почує якусь казку чи віршик, як наприклад, «Наша Таня громко плачєт», а перший раз побачить новий для неї знак та запитає: «Мамо, а що це таке?» — Це в пам'ять героїв Крут".

"І вже в п’ятирічної дитини відклалося саме українське, патріотичне, а не космополітичне, невідомо звідки, а ще гірше — імперське. Якщо там буде сквер, то він дуже гарно виглядатиме, гармонійно вписуватиметься в загальну картину міста»,— запропонував Анатолій Сліпак.
 
Це питання Володимир Башинський пообіцяв винести на сесію, інформацію по земельних ділянках доручили з’ясувати земельному відділу.


Герої Крут

Герої Крут



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: