Завантаження ...
banner
banner

У наступну суботу 10 січня відбудеться екскурсія до "Поштової станції"

У наступну суботу, 10 січня о 13:30 пройде чергова екскурсія Ніжином, присвячена вона буде музею "Поштова станція".Нагадаємо, музей "Поштова станція" єдиний в Україні музей подібного типу. Його експозиції присвячені розвиткові поштової справи, як у Ніжині, так і на території країни в цілому у XVII — на початку XX століть.

У наступну суботу, 10 січня о 13:30 пройде чергова екскурсія Ніжином, присвячена вона буде музею "Поштова станція".

Нагадаємо, музей "Поштова станція" єдиний в Україні музей подібного типу.  Його експозиції присвячені розвиткові поштової справи, як у Ніжині, так і на території країни в цілому у XVII — на початку XX століть. 

В експозиції музею представлено колекції речей дорожнього побуту і поштового приладдя: чорнильні прибори XIX-XX ст., дзвіночки, підсвічники, колекції поштових марок. Відтворено інтер’єр робочого місця станційного наглядача та куточку для подорожніх. 

У різні часи на Ніжинській поштовій станції, серед численних подорожуючих, зупинялися М. Ломоносов, Д. Фонвізін, А. Пушкін, А. Грибоєдов, Н. Гоголь, М. Глинка, Т. Шевченко. В цьому будинку у 1860 р. в родині поштаря народився видатний український художник-баталіст М. Самокиш.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: