Завантаження ...
banner
banner

У краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена учасникам АТО та волонтерам

До 25-ї річниці Незалежності України в історичному відділі краєзнавчого музею відкрилась виставка "Учасники АТО та волонтери Ніжина". У виставці представлені світлини, що пов'язані з політичними подіями 2014 року, фото загиблих захисників Ніжинщини, які брали участь в АТО, та фото ніжинців, які допомагали армії


До 25-ї річниці Незалежності України в історичному відділі краєзнавчого музею відкрилась виставка "Учасники АТО та волонтери Ніжина".

У виставці представлені не тільки світлини, що пов'язані з важкими для України політичними подіями 2014 року, фото та речі загиблих захисників Ніжинщини, які брали участь в АТО, а й ніжинців, які допомагали армії на Сході України та ведуть зараз активне суспільне життя, допомагаючи місту своєю діяльністю. На фото можна впізнати й Максима Білоусенка - депутата Ніжинської міської ради та волонтера; Євгена Луняка - учасника АТО, викладача НДУ ім. М. Гоголя, Євгена Лугина - учасника бойових дій в зоні АТО, отця Сергія - настоятеля церкви Всіх Святих.

Крім цього, зберігся й прапор із зони АТО, бойова каска, понівечена зброя, осколки від снаряду, випущеного із “Граду”, та інші речі, що передають дух часу та нагадують про існування іншого світу, який для багатьох українців є дещо чужим та далеким.
 
Можна побачити й патріотичні малюнки, які малювали діти для захисників Вітчизни, і ніжинські листівки з побажаннями для України, що збереглися з Ніжинського Майдану.
 
Також на виставці представлені й різноманітні фото, вкладення й афіші, що ознайомлюють з культурною частиною життя міста.

Тож працівники Ніжинського краєзнавчого музею запрошують усіх бажаючих відвідати виставку та ознайомитись із цінними для кожного українця матеріалами. Відділ працює кожного дня з 9.00 до 16.00.

























Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: