Завантаження ...
banner
banner

Громадський контроль над комунальними підприємствами Ніжина: бути чи не бути?

Вчора, 30 серпня, на засіданні чергової сесії міської ради розглядалось Положення про наглядові ради при комунальних підприємствах, над яким кілька місяців працювала робоча група в складі представників усіх фракцій

Громадський контроль



Вчора, 30 серпня, на засіданні чергової сесії міської ради розглядалось Положення про наглядові ради при комунальних підприємствах, над яким кілька місяців працювала робоча група в складі представників усіх фракцій.

Проект положення пройшов обговорення та був схвалений на засідання Громадської та Народної ради. Пропозиції та зауваження були враховані. 

Передбачалось, що даний документ міг би посилити та вдосконалити контроль міської раді та громадськості за діяльністю комунальних підприємств Ніжина. В усіх наглядових радах мали б бути представлені як депутати, так і представники громадськості.
 
Під час голосування проект Положення підтримали 18 депутатів, 11 утримались. Не підтримав голосування й міський голова Анатолій Лінник. На його думку, діяльність комунальних підприємств є прозорою й висвітлюється в звітах цих самих підприємств. Проте в депутатів виникли зауваження щодо того, наскільки такі звіти, підготовлені підприємствами, є об’єктивними.
 
Як пізніше відзначив голова фракції «Самопоміч» Костянтин Смалій, незрозуміло чому міський голова та деякі депутати уникають створення механізму громадського нагляду за комунальними підприємствами, власниками яких є громада.

Обговорення та голосування даного питання ви можете переглянути на відео. Нижче можете ознайомитись із проектом Типового положення "Про наглядову раду комунального підприємства Ніжинської міської ради."
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: