Завантаження ...
banner
banner

Найбільше працевлаштованих за минулий рік у Чернігові та Ніжині - обласний центр зайнятості

На даний час державна статистика не може похвалитися цифрами, які фіксує на ринку праці. Кризові процеси загострюють ситуацію і кількість безробітних зростає — маємо понад 14 тисяч безробітних станом на кінець року. Це на 19% більше ніж торік.

На даний час державна статистика не може похвалитися цифрами, які фіксує на ринку праці. Кризові процеси загострюють ситуацію і кількість безробітних зростає — маємо понад 14 тисяч безробітних станом на кінець року. Це на 19% більше ніж торік. Без роботи сьогодні сидять 43% чоловіків і 57% жінок. Про це повідомляє ЧОДТРК.

Лідія Падалка – директор обласного центру зайнятості, говорить, що в 2013 на одне робоче місце претендувало 7 чоловік, а в 2014 – 10-ть.
 
Зростання безробіття пояснюють складною економічною ситуацією в Україні, а також війною на Сході. Але, як стверджуєЛідія Падалка, ситуація на ринку праці області керована. Безробітних у 2014-му році зареєструвалося на 4% менше.

З них трохи більше половини – це звільнені за згодою сторін та через закінчення строку трудового договору. Третина зареєстрованих – це ті, що потребують додаткових соціальних гарантій – люди передпенсійного віку, молодь, сільські мешканці, а також ті, у кого не має освіти. Але завдяки співпраці з роботодавцями, людей на роботу працевлаштовують і навіть створюють нові робочі місця.
 
Відзначимо також, Чернігівщина на 21-му місці в Україні за рівнем середньої зарплати. І традиційно найвищі статки – у працівників добувної промисловості і розроблення кар'єрів, фінансової і страхової діяльності, постачання електроенергії, газу, пару та кондиційованого повітря. Поступово збільшується зарплата і в аграріїв.
 
Найменше працевлаштованих за рік – у Талалаївському, Прилуцькому та Срібнянському районах, найбільше – у Чернігові та Ніжині, Чернігівському, Ічнянському та Бахмацькому районах. Наразі відновлено роботу Координаційного комітету сприяння занятості населення, адже важливий кінцевий результат, а саме зменшення кількості тих, хто шукає роботу. 
 
До речі, без роботи поки – і шість голів райдержадміністрацій – Бахмацької, Козелецької, Коропської, Ніжинської, Прилуцької і Талалаївської. Вони написали заяви на звільнення, президент їх ухвалив.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: