Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині затримали злодія, який 2 роки обкрадав жителів міста

Протягом 2014-2016 рр. до Ніжинського відділу поліції надходили звернення жителів Ніжина та району про крадіжки майна з господарських приміщень

Злодій



Протягом 2014-2016 рр. до Ніжинського відділу поліції надходили звернення жителів Ніжина та району про крадіжки майна з господарських приміщень. Аналізуючи заяви громадян, оперативники дійшли до висновку, що до скоєння крадіжок причетна одна й та ж особа, адже їх об’єднував спосіб проникнення.

До гаражів, сараїв та підсобних приміщень злочинець потрапляв шляхом злому замків або підбору ключів, а викрадав в більшості те, що можна було винести без сторонньої допомоги – електроінструменти, запчастини, бензопили та інше обладнання. Непроханий гість діяв досить обережно. Після чергової нічної вилазки залягав на дно, а далі знову давав про себе чути черговою крадіжкою.

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів було встановлено особу підозрюваного. Ним виявився наркозалежний ніжинець 1990 року народження, раніше судимий за аналогічні злочини. Чоловік, запідозривши, що його шукають, почав переховуватися, продовжуючи свою злочинну діяльність.
 
Робота по встановленню місця перебування підозрюваного була дуже складна та кропітка. Правоохоронцями було відпрацьовано підобліковий контингент, опитані раніше судимі особи, близькі підозрюваного та знайомі. У місті та районі знову й знову скоювалися крадіжки з гаражів. Оперативникам було відомо, хто до них причетний, та встановити місце перебування зловмисника не вдавалося.
 
Затримали злодія першого вересня поряд з черговим місцем скоєння злочину. У ніч із 30 на 31 серпня чоловік обікрав два гаражі в Ніжині, а викрадене сховав в прилеглій до вулиці лісосмузі. Наступного дня, скориставшись послугою знайомого таксиста, він повернувся за здобиччю, де на нього вже чекали правоохоронці.
 
Велику допомогу у розкритті серійних злочинів надала камера відеоспостереження, яка була встановлена в Ніжині за підтримки Ніжинської міської ради та депутатського корпусу. Саме з неї була отримана та проаналізована інформація про автомобілі, на яких, ймовірно, пересувався злочинець, і це сприяло його затриманню. Загалом, правоохоронці впевнені, що за допомогою встановленої в Ніжині та районі відеотехніки, розбійні напади, грабежі, крадіжки, хуліганства та інші вуличні злочини можна звести до мінімуму. І від того, скільки таких камер буде розміщено в громадських місцях, залежатиме безпека та спокій громадян.
 
Наразі, за рішенням суду щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відносно зловмисника відкрито низку кримінальних проваджень за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище). На теперішній час правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

 
Старший інспектор Ніжинського відділу поліції Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: