Завантаження ...
banner
banner

За ревнощі 14 років ув'язнення

Увечері 11 січня минулого року у Вертіївці на вулиці Польовій загорівся двоквартирний будинок. Після того як пожежу згасили. На горищі МНСники знайшли тіло 35-річного Олександра Суханкіна. Причиною трагедії стали ревнощі 47-річного Олега Карпенка. Він усіляко намагався псувати життя колишній дружині Світлані.

Увечері 11 січня минулого року у Вертіївці на вулиці Польовій загорівся двоквартирний будинок. Після того як пожежу згасили. На горищі МНСники знайшли тіло 35-річного Олександра Суханкіна. 68-річного Михайла Храмцова, який жив у другій половині будинку від смерті врятував син. Вибив двері і витяг.
 
Причиною трагедії стали ревнощі 47-річного Олега Карпенка. Він усіляко намагався псувати життя колишній дружині Світлані. Вони одружилися ще 1992 року. У них народився син, якому зараз 22 роки. Та через пянки  і сварки у 2000 році Світлана подала на розлучення. 
 
Після цього Олег схаменувся, виправився і вони знову почали жити разом. Світлана його пробачила.  Шість років тому вона народила ще одну дитину, доньку Олю. Батько обожнював доцю, а от дружину став ревнувати ще більше.
 
Як повертався з Києва де працював охоронцем, так і: "З ким ти тут, поки мене немає? Уявляю, що було..." Бив. За останні роки зовсім знавіснів. 
 
В липні 2013 року Світлана забрала доньку і втекла до матері. Залишила чоловіку і будинок, і машину, і все разом нажите.  Потім купила пів хати. Та і далі Олег не давав колишній спокою. Як нап'ється, приходить, добивається, допитується: "З ким ти?" 
 
Восени Світлана почала зустрічатися з Олександром Суханкіним. Тото злощасного вечора Саша прийшов до Світлани. Була дев'ята вечора. Лягли спати. І тут прибіг, Карпенко, став добиватися: "Відкрий. Я зайду, провірю". Був з рушницею на плечі. 
 
Відчинила. Намагалася заспокоїти. Сподівалася доки вона заспокоїть колишнього Суханкін утече і сама кинулася тікати. Пролунали постріли. Та Олександр загинув не від куль.  Карпенко загнав його на горище і підпалив будинок де Олександр задихнувся від диму і обгорів.
 
Півтори доби Карпенка шукала міліція. Озброєні в бронежилети беркутівці оточили Вертіївку, а даішники з автоматами перекрили виїзди. Та Карпенко утік через кладовище. Знайшли його у родичів у куми. 
 
Вирок Карпенку винесли лише у грудні минулого року - 14 років ув'язнення, але він з ним не погодився і подав апеляцію. 

Чернігівський вісник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: