Завантаження ...
banner
banner

"Газові війни" по-ніжинськи

Вже 4 дні мешканці житлового будинку, що по вулиці Шевченка, живуть без газу, перебивається хто як може. Як виявилось, газова труба проходить всередину через інші балкони

Газ


Вже 4 дні мешканці житлового будинку, що по вулиці Шевченка, живуть без газу, перебивається хто як може.

Як виявилось, газова труба проходить всередину через інші балкони, в отворі разом із трубою можна помітити кабелі.

Відстань між кабелем та газовою трубою, як повідомили представники газового господарства, має бути як мінімум півметра. Поки є порушення, газопостачання відновити не можуть.
 
Роздратовані до крайності мешканці будинку неодноразово зверталися до відповідних органів, проблема стала в глухий кут. Сьогодні, 8 вересня, відбулась зустріч обурених людей  із представниками газового господарства та комунальниками, яка проходила бурхливо та емоційно.
 
Свій коментар навела і Тетяна Мішкова - мешканка будинку:

“Приїхали представники  газового господарства встановлювати загальний лічильник. Коли вони прибули сюди, то помітили ряд порушень та несправностей, які потрібно усунути. Усунути їх ми не можемо, тому що балкони тут засклені. Власники цих балконів вирішили проблему з представниками Ніжинського газового господарства (вони знімуть скло задля доступу до труби).  Але є одна прибудова, через яку, власне, виник конфлікт. 
 
Власниці цієї прибудови зараз немає, вона відмовилась із нами зустрічатись, пояснивши це тим, що має відповідний дозвіл на забудову, який підписаний на той час головним інженером газового господарства, який вже не працює там. Потрібно, щоб вона показала відповідні документи газівникам, а власниця робити це відмовляється.
 
Щоб усунути недоліки в  цій прибудові, потрібно близько 80 тисяч. А в неї під цією трубою стоїть газова плита (назовні виходять двоє труб). Раніше на це просто ніхто не звертав уваги. 
 
Коли проводили кабель, хазяїни цієї квартири врізалися в цей отвір, де знаходиться газова труба.  Вони ж бачили що цього не можна робити, хіба це правильно? Із цією людиною треба зустрітись та провести з нею бесіду, хай покаже документи газівникам. 
 
Представники газового господарства запропонували нам ламати цю прибудову, але хто потім відповідатиме за наслідки? Уже 4 дні будинок живе без газу”.
 
Як пообіцяли представники газового господарства та  комунальники, сьогодні вони займуться складенням проекту, а завтра займуться зварювальними роботами: виведуть головну трубу поза балконами та пустять газ. 
 
Правоохоронці порадили мешканцям будинку написати  колективну заяву міському голові, в газове господарство, в управління архітектури, зібравши підписи з усіх квартир та оскарживши цей дозвіл, чи звернутися до суду. 
 
У випадку, якщо роботами ніхто не займатиметься та справа не вийде з глухої точки, жителі пообіцяли протестувати та перекрити дорогу.

Станом на 9 вересня проводилися  ремонтні роботи по усуненню  дротів, які тісно торкаються газопроводу.

Представники газового господарства повідомили, якщо власники помешкання, що порушують правила  безпеки, не усунуть недоліки від сьогоднішнього дня до 18 вересня (дається термін 10 днів), то газівники тимчасово припинять газопостачання до цих квартир.

Вони пообіцяли, що намагатимуться сьогодні ж пустити газопостачання в квартири.














     Фото, зроблені 9 вересня

Газ

Газ

Газ

Газ



 

Газ
 
Газ

Газ
 


Газ

Газ



Газ

Газ

Газ

Газ

Газ
 
Газ



Фото, зроблені 8 вересня



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: