Завантаження ...
banner

Найстаріший водій України мешкає в Ніжині

11 вересня в Ніжині експерти Національного Реєстру Рекордів здійснять реєстрацію унікального рекорду - «Найстаріший водій автомобіля в Україні»


11 вересня в Ніжині експерти Національного Реєстру Рекордів здійснять реєстрацію унікального рекорду - «Найстаріший водій автомобіля в Україні». 

Про це повідомляє керівник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова на сторінці у Facebook. Реєстрація рекорду відбудеться 11 вересня на стадіоні "Спартак" в рамках Першого щорічного фестивалю спорту, краси та здоров’я
 
Автомобіліст Анатолій Грищинський не залишає керма навіть у свої 96 років. Перші водійські права він отримав у 1939 році, коли йому виповнилося 19 років, після чого й почав працювати водієм вантажівки. 

Мобілізувався на війну 22 червня 1941 року і військовим водієм пройшов усі фронти. Зустрів перемогу в Кенігсбергу 9 травня 1945 року. Під час війни їздив на ЗІС-5, полуторці та ленд-лізівських Студебекерах, Шевроле та легендарному Додж 3/4. Після війни Анатолій Грищинський закінчив університет, захистив дисертацію й отримав науковий ступінь кандидата економічних наук.
 
Автомобілі - це захоплення усього його життя. Серед власних машин в Анатолія Грищинського був Запорожець, а нещодавно у подарунок від держави як інвалід та ветеран війни він отримав Daewoo-Sens, на якому він і приїде на реєстрацію рекорду та вручення йому Сертифікату. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: