Завантаження ...
banner

Напередодні 73-ї річниці визволення Ніжина в міськвиконкомі зустрічали ветеранів

Фото.
14 вересня з нагоди відзначення 73-ї річниці визволення Ніжина від фашистських загарбників у міськвиконкомі відбулась зустріч із ветеранами Другої світової війни

Ветерани


14 вересня з нагоди відзначення 73-ї річниці визволення Ніжина від фашистських загарбників у міськвиконкомі відбулась зустріч із ветеранами Другої світової війни та активістів первинних ветеранських організацій з керівництвом міста.

Із вітальним словом виступив міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, голова Ніжинської міської організації «Товариство Червоного Хреста України» Наталія Саєнко, голова міської організації ветеранів Лариса Алексєєнко.

Вихованці дитсадку №21 у вдячність ветеранам показали яскравий номер та подарували гарний настрій своєю безпосередністю та щирістю, після чого розчулені ветерани вручили маленьким артистам солодкі подарунки.


Ветерани


Перед присутніми виступив Почесний громадянин Чернігівської області, учасник партизанського з'єднання "За Батьківщину", член президії міської ради ветеранів Петро Крапив‘янський.

“Я - учасник двох фронтів партизанського й Третього Білоруського фронту. Пам’ятаю, як нам тяжко довелось визволяти нашу Батьківщину та наш рідний Ніжин. Ставлю вас до відома, що визволення нашого рідного міста проходило при взаємодії військ радянської армії й партизан.

Розповім про момент, очевидцем якого я був. За 2 дні до визволення з'явились дані, що на станцію Ніжин надійшли 3 ешелони військ, яких повинні були направити на фронт, а частина з них мала залишитись тут, щоб будувати барикади для наступальних військ. 
 
Наш командир Іван Бовтун,отримавши такі дані, повідомив у штаб партизанського руху. Темною ніччю пролетіло 5 наших радянських літаків та пустили ракети, які освітили все так, що хоч голки збирай. Вони повністю знищили ешелони ворога. Нам, партизанам, доручено було підірвати залізницю від Ніжина до Броварів. Я там теж брав участь, і цей “молодий чоловік” (показує на сусіда за столом та усміхається).


Ветерани


Пам'ятаю, підірвали в 30 містах залізницю по цьому маршруту. Таким чином ми затримали німців, звільнили дорогу для нашої Червоної армії. На другий день ще й підірвали залізничний міст під Хвилівкою (він і зараз там лежить). Ось так ми з радянським військом та партизанами визволили наш рідний Ніжин. Я пам’ятаю вечірні зорі, як партизани фашистів атакували, як наші війська зустрічали, як ми здобували перемогу”, - розповів Петро Крапив‘янський.

Протягом усього заходу учасники дійства доводили, що пам'ятають подвиги ветеранів, поважають та цінують їх. 


Ветерани


Для ветеранів заспівав Анатолій Поташов, Людмила Щотка, Світлана Подкользіна, Олександр Савич, музичні вітання подарував Ігор Куніцин.

Наостанок медсестри Товариства Червоного Хреста вручили захисникам подарунки, було зроблене фото на згадку. 


Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Ветерани

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: