Завантаження ...
banner
banner

Подорож Україною разом із Ніжинським центром туризму та краєзнавства

Фото.
Плідно пройшов туристичний сезон для гуртківців Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. Протягом року юні туристи та школярі Ніжина побували в різних куточках нашої Батьківщини


Плідно пройшов туристичний сезон для гуртківців Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі - ЦТКУМ).

Протягом року юні туристи й школярі Ніжина побували в різних куточках нашої Батьківщини, зокрема, на лижних курортах Карпат. Із успіхом гуртківці ЦТКУМ брали участь у міських та обласних краєзнавчих змаганнях та конкурсах: із техніки пішохідного туризму, спортивного орієнтування, болдерінгу (скелелазіння в приміщенні); долали квест історичним центром міста, випробовували свої сили в археологічній розвідці на Магерках; подорожували на човнах Сеймом та Десною, піднімались на вершини Карпат, відвідували живописні місця Сумщини та Чернігівщини, музеї, старовинні монастирі, заповідні урочища та наймальовничіші куточки рідної землі.
 
Команда спортсменів міста виграла Кубок області та стала призерами Кубку України зі спортивного туризму у Вінниці.
 
За час оздоровчого періоду організовувалися дві зміни роботи наметового містечка, відбулося вісім багатоденних походів, у яких взяли участь школярі, студенти, сімейні групи (більш ніж 180 учасникіів) під керівництвом співробітників ЦТКУМ та за участю учителів шкіл міста й тренерів дитячо-юнацької спортивної школи.
 
Представники Ніжина в складі делегації Чернігівщини взяли участь у роботі Школи джур козацьких, що проходила у с. Осій Закарпатської області на початку вересня. До програми входило навчання зі стройової підготовки, стрільби, орієнтування, техніки туризму, навичок виживання, караульної служби тощо. Проводилися походи в гори, екскурсії до міст (Хуст, Іршава, Мукачево), сіл (Ізи – центру лозоплетіння, Білки – батьківщини богатиря Івана Фірцака).
 
У перші теплі дні осені вирушили до приміського лісу гуртківці Будинку дитячої творчості, щоб з співробітниками ЦТКУМ провести ознайомчий курс зі спортивного туризму.
 
Досягнення Ніжинських туристів відмічено в області. 16-18 вересня на базі ЦТКУМ пройшов семінар тренерів та керівників команд, що беруть участь в обласних змаганнях зі спортивного туризму.
 
На фото: експозиція музею Спадщанського лісу, монастир Софронієва пустинь у с. Нова Слобода, пам’ятник жителям с. Нова Слобода, що загинули під час фашистської окупації; Молченський монастир у Путивлі, пейзажі Сейму та річки Любка – протоки Сейму, прибирання берегів Сейму, посвята в туристи-водники, подорож по хребту Горгани в Карпатах, монастир Манявський скит, водоспади Салотручиль та Манявський, учасники обласного семінару на базі ЦТКУМ, подорож гуртківців БДЮ до лісу с. Хвилівка, команда Чернігівщини на Закарпатті, обласні змагання з орієнтування, археологічна розвідка.























































































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: