Завантаження ...
banner
banner

Із Ніжина до Києва на "Інтерсіті". За барною стійкою з кавою

Кожного дня о 8:35 з Ніжина до Києва ходить швидкісний потяг «Інтерсіті». Прибуття з Сум. До столиці приїжджає о 9:52. Далі, відповідно, на Суми. О 18.27 - у Ніжині

Кожного дня о 8:35 з Ніжина до Києва ходить швидкісний потяг «Інтерсіті». Прибуття з Сум. До столиці приїжджає о 9:52. Далі, відповідно, на Суми. О 18.27 - у Ніжині

На пероні не людно. Чекали новенький, білий, схожий на «Хюндай». А прибув із зовнішнього вигляду звичайний робочий потяг, синій, із жовтими смугами.
 
У Ніжині стоїть хвилину. За коротку мить люди встигають вискочити й заскочити у вагони з валізами.
 
Квитки до Києва на «Інтерсіті» коштують від 100 до 200 гривень, залежно від комфортності. У будні дні -  дешевші, з п’ятниці по неділю дорожчають. Пасажири кажуть: швидко, зручно, хоч і дорожче. Ідуть на роботу, навчання з Сосниці, Бахмача, Мени, Ніжина.

— Я в Ніжині випадково, — усміхається Ірина Варава з Сосниці. — Їхала з Чернігова на навчання в Київ простою електричкою. Проходжу інтернатуру в Київській національній академії післядипломної освіти ім. Шуліка. Вийшла в Ніжині прогулятися. А електричка поїхала без мене. Довелося брати квиток на «Інтерсіті». По студентському - 50 відсотків знижка. Комфортно. «Хюндай», звичайно, кращий. Та в нас чомусь він не їздить.
 
— Три-п’ять разів на тиждень стабільно їжджу, — каже Інна Харлан з Ніжина. Працює фельдшером у медпункті на станції Дарниця в Києві. — «Інтерсіті» користуюся з півроку. Раніше в цей час їздила звичайна електричка. О восьмій можна було виїхати з Ніжина. Але поверталася — о третій дня. Незручно. Доводилося мінятися змінами або залишатися працювати на добу. У Київ зранку можна доїхати на простій електричці Київ-Неданчичі». Дешевше. Але їхати довше.
 
З виду цей потяг не дуже. Але всередині чисто. Провідники вітаються, зустрічають, не хами. Пропонують чай, каву за сім гривень. Печиво. Сидіння м’які, не засмальцьовані. Є сидіння, біля яких розкладні столики, на такі білети дорожчі. А в п’ятому вагоні є барні стійки з високими стільцями, де можна поїсти. Коли людей не дуже багато, сідаю за бар. Доки в дорозі, у комфорті, відпочиваю. Зранку дитину до садка закинула і на роботу за годину доїхала.
 
Маршрутки з Ніжина до Києва коштують від 70 до 80 гривень.Іде у середньому півтори години. Ними майже не користуємося. Більше довіри до залізниці. В Ніжин «Інтерсіті» також повертається у зручний час, встигаю малу забрати.
 
їздити на «Інтерсіті» — задоволення не з дешевих. Більшу частину зарплати фельдшера прокатую. Але підпрацьовую: роблю манікюр, нарощую нігті. На життя вистачає.
 
— З Києва через Ніжин їздить ще один потяг «Інтерсіті», Київ - Харків. Кожного дня о 1.54, — розповідає Людмила Подолянко, начальник Ніжинського залізничного вокзалу. — Раніше ці два потяги були проходящі, зупинок у Ніжині не робили. Звернулися пасажири, ми написали лист до Києва. Швидкість простого електропотяга 60-70 кілометрів на годину. «Інтерсіті» — 120. З 13 грудня минулого року поїзд Київ - Суми у нас зупиняється. Київ - Харків зупиняється десь два роки. Зазвичай потяг десятивагонний. Якщо пасажирів більше, вагони додають. Ціна теж різна. Є місця, де поряд чотири сидіння, є по два. Зі столиками, без. З барною стійкою. Два класи комфортності. Наприклад, у вівторок з Ніжина до Києва 111 гривень на другий клас, на перший — 132 гривні. З Ніжина до Харкова коштує 136 гривень. У вихідні ціна дорожча, більший пасажиропотік.
 
— Ззовні «Інтерсіті» не дуже симпатично виглядає.
 
— Але ж всередині дуже гарно, чисто. Небо і земля, порівнюючи з простою електричкою.
 
— Можна пустити через Ніжин швидкий «Хюндай»?
 
— І через Ніжин, і до Чернігова «Хюндаї» можуть їздити, — запевняє Віталій Крючков, перший заступник начальника регіональної філії «Південно-Західна залізниця». — Українська залізнична швидкісна компанія, якій належать «Хюндаї», підпорядковується Укрзалізниці. Але кількість таких потягів обмежена. І, на превеликий жаль, поки ми не можемо їх пустити до всіх обласних центрів. Хоча дуже хотілося б. У перспективі у керівництва Укрзалізниці плани на придбання «Хюндаїв» є. Це питання вирішуватиметься від півтора до трьох років. Треба зробити замовлення, заплатити гроші. А у нас є трохи боргів ще за покупку старих «Хюндаїв».
 
У мене є родичі у Чернігові і я сам би залюбки на «Хюндаї» їздив. Швидко, зручно. Але ж не все відразу.


Тижневик «Вісник Ч» №38 (1585)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: