Завантаження ...
banner
banner

Мандрівка Чернігівщиною разом з гімназією №3

На Чернігівщині є чимало мальовничих куточків. Одні приваблюють туристів унікальним рослинним світом, інші - розмаїттям птахів. Є в нашому краї привабливі місця, де неодмінно треба побувати

ЗОШ №3


На Чернігівщині є чимало мальовничих куточків. Одні приваблюють туристів унікальним рослинним світом, інші - розмаїттям птахів. Є в нашому краї привабливі місця, де неодмінно треба побувати. Вартим уваги зоопарк в місті Мена Чернігівської області.

Учні 4-Б, 4-В та 3-А класів Ніжинської гімназії №3 в супроводі класних керівників Пархоменко Н.Ю., Чернети Т.М., Ласої Л.М. 25 вересня відвідали цей чудовий куточок природи. Як правило, звірі в неволі не надто радіють. Проте за мешканцями цього зоопарку добре доглядають і вчасно приносять їжу. Тому тварини спокійно відпочивають, а інколи й позують перед дітьми, даючи можливість зробити чудові знімки.

За міцною загорожею мандрівники побачили лева, грайливих мавпочок, зебру, пантеру, великого бурого ведмедя. Здалеку діти спостерігали за верблюдом, остерігаючись його поганої звички. А маленькі козенята їли з рук свіжу траву, її багато росте біля їхньої загорожі. Упродовж усієї прогулянки по зоопарку туристів супроводжував ручний лелека.


ЗОШ №3


«Це чудовий зоопарк, тут із тваринами можна пограти, погладити їх і погодувати», - поділилися своїми враженнями Каміла Вовкогон та Софія Мірошник. 

Задоволені від можливості близького спілкування з пеліканом Софія Щербина й Вікторія Дудка. Микола Нечваль на мить про щось замислився, читаючи табличку на огорожі найбільшої тварини – бізона. Мабуть, подумав про те, яку силу має ця тварина.
 
На згадку про цю подорож мандрівники придбали чудові сувеніри, зробили безліч фотографій. Діти отримали велике задоволення від цікавої поїздки.


ЗОШ №3


«Це найкращий день відпочинку», - поділилися четверокласники.

Спілкування із живою природою завжди приносить людині насолоду, привчає дивитись на «братів наших менших» добрими очима, виховувати в собі такі почуття, як милосердя, чуйність, бажання захистити, допомогти.

Цікавими теренами екотуризму на Чернігівщині виступають туристичний комплекс «Бреч» та кінна ферма, що розміщена на цій території. Тому подорож ніжинських школярів продовжилась далі. Затамувавши подих, вони опинились в казці. Зелені газони, молода діброва, фонтани, ігрові та спортивні майданчики... Із радістю діти каталися на квадроциклах та велосипедах. Вправно долали всілякі перешкоди. Неподалік мальовничого озера побачили споруди в китайському стилі. Всюди розміщені альтанки відпочинку.


ЗОШ №3


Варто сказати, що найбільшою гордістю є кінна ферма, створена в 2006 році. Вона налічує 190 голів найкращих елітних коней. Спочатку в невеликій кількості купили породистих коней у Німеччині. Це знамениті коні з відомого великого конезаводу, що в містечку Ганновер. Родовід їх сягає початку 18 ст. Поступово поголів’я збільшувалось. Гордістю конеферми є коні з прекрасною родослівною – Балетмейстер, Баллібо, Ель Банді. 

Гоноверські коні – тварини міцної статури з могутнім тілом і сильними ногами, але водночас й елегантні. Вони мають стриманий характер, надійні, швидко навчаються та підкорюються людині. Саме такі якості дали можливість кожній дитині в супроводі інструктора проїхати верхи на коні. Непереборний страх можна було побачити в очах дітей перед початком їзди. Та вже повертаючись назад кожна дитина міцно трималася в сідлі, а в очах світились іскорки щастя. Зустріч з елітними породами коней нікого не залишила байдужим. 
 
Ось таким змістовним видався активний відпочинок для учнів початкових класів Ніжинської гімназії №3. Вдалих подорожей бажаємо всім читачам. 


ЗОШ №3

ЗОШ №3


Вчитель початкових класів Ласа Л.М.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: