Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський бондар стане народним майстром декоративно-прикладного мистецтва

На засіданні виконавчого комітету було прийняте рішення про присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва» ніжинському бондарю Івану Щербаку

Іван Щербак



На засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради, що відбулось 29 вересня, було прийняте рішення про присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Ніжина й Чернігівської області» відомому місцевому бондарю Івану Федоровичу Щербаку. 

Івану Федоровичу - 87 років, бондарським ремеслом він займається від самого свого дитинства, вже 79 років. 

Чоловік активно бере участь у Фестивалі огірка, Покровському ярмарку, неодноразово продовжував традиції прославлення смачного символу Ніжина, займаючись виготовленням бочок для свята. 

"Це надзвичайно скромна людина, багато хто його знає. Йому майже 90 років, але він тримає себе в гарному тонусі, веде активний спосіб життя. Це той народний майстер з великої букви, який уособлює всі позитивні людські якості", - відмітив про бондаря міський голова Анатолій Лінник.

Рішення по присвоєнню звання було прийнято одноголосно, звання та посвідчення дають Івану Федоровичу безстроково, зважаючи на вік, стаж та заслуги чоловіка.


Іван Щербак

Іван Щербак



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: