Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині з'явилися "жовті чоловічки"

Не секрет, що перехрестя вулиць Шевченка й Синяківської є досить небезпечною ділянкою дорожнього руху в Ніжині. Поблизу перехрестя знаходиться ЗОШ №2


Не секрет, що перехрестя вулиць Шевченка й Синяківської є досить небезпечною ділянкою дорожнього руху в Ніжині.

Поблизу нього знаходиться ЗОШ №2. Кожного дня школярі долають загрозливий шлях від дому до школи, часто при цьому обходячись без допомоги батьків, та ризикують своїм життям.
 
У більшості випадків учні стають беззахисними та безпорадними перед тими, хто мав би їх охороняти - дорослих. Водії транспорту подекуди нехтують безпекою оточуючих людей, порушують правила дорожнього руху, можуть перевищити швидкість, керуються в першу чергу власними інтересами, не зважаючи на інших. Від такого недбальства та егоїзму частіше за все жертвами стають діти та люди похилого віку.
 
На останній 16 сесії Ніжинської міської ради депутат від партії “Самопоміч” Михайло Булигін звернувся від колективу батьків Ніжинської ЗОШ №2 з проханням щодо облаштування пішохідного переходу на перехресті цих вулиць.
 
За його словами, проблемним стає вести дітей до школи, більша частина батьків веде школярів через це перехрестя до ЗОШ №2. 

Михайло Булигін наголосив, що батьки неодноразово зверталися до вищих інстанцій, збирали підписи, пройшли всю відповідну процедуру, але їхнє звернення було проігнороване. 
 
Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що треба продумати проектування дорожнього руху в Ніжині, зробити дорожню карту відповідно до проекту, детально вивчити ситуацію розміщення пішохідного переходу на перехресті. Проблема так і не була вирішена та залишилась без належного результату.
 
Вчора зранку, 30 вересня, на небезпечному перехресті можна було побачити “жовтих чоловічків”, які допомагали людям, що цього потребують, особливо дітям, переходити дорогу, зупиняючи транспорт, який інколи мчав на повній швидкості. 
 
Акцію проводив депутат міської ради від фракції “Самопоміч” Михайло Булигін спільно з батьківською організацією ЗОШ №2 “Порада”. 
 
Ідея, за словами Михайла Булигіна, виникла на батьківських зборах вже досить давно. Півтора року батьківський комітет школи писав звернення до міської ради щодо облаштування пішохідного переходу на перехресті, але їхнє прохання залишилось проігнорованим. Метою “жовтих чоловічків” було привернення уваги міської влади, мешканців Ніжина, небайдужих батьків для облаштування пішохідного переходу на перехресті. 


Акція дозволила не тільки забезпечити безпеку дітей, а й нагадати громадянам про правила дорожнього руху та контролювати дії пішоходів.

“Це гарна ідея, тут такий дорожній рух - аж самій страшно. Біля перехрестя - школа, бігають діти. Машини їздять на шаленій швидкості й не бачать нічого перед собою. Це добре, коли водій в тверезому стані та зможе зупинитись при нагоді. Пішохідний перехід тут потрібен”,- надала свій коментар Віра Степанівна Дяченко.
 
“Правильно “жовті чоловічки” роблять, перейти вулицю тут дуже складно. Тут ходять багато дітей, молоді, пенсіонерів. Пішохідний перехід на перехресті треба обов'язково робити чи хоча б встановити “лежачого поліцейського”, щоб машини не так “літали”. Скільки тут ДТП було - жах”, - поділилась громадянка Н ( захотіла залишитись анонімною).
 
Від себе відмічу, що навіть на пішохідному переході, який знаходиться навпроти школи, деякі водії не зважали на дітей, мчали на великій швидкості й не пропускали їх, порушуючи правила дорожнього руху.
 
Зазначу, що акція проходитиме доти, доки міська влада не зверне уваги на проблему та не буде облаштований пішохідний перехід.
 
Як повідомив Михайло Булигін, акція проходитиме й 3 жовтня біля ЗОШ №11, де ситуація є не кращою, з метою встановлення “лежачого поліцейського” біля школи. 
 
Досить часто люди звинувачують державу в своїх гріхах, скаржаться на погані умови життя, не звертаючи увагу на власну поведінку й своє ставлення до інших. Передусім потрібно пам'ятати, що майбутнє країни залежить від дій кожного її громадянина, державу творять люди, які живуть у ній, тож в першу чергу потрібно починати саме з себе. 


































Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: