Завантаження ...
banner

На Чернігівщині ліквідовуватимуть інтернати

Відео.
В області реалізовуватимуть пілотний проект Світового банку з реформування інтернатів. Саме з Чернігівщини почнуть ліквідовувати інтернатні заклади

Інтернати


В області реалізовуватимуть пілотний проект Світового банку з реформування інтернатів. Саме з Чернігівщини почнуть ліквідовувати інтернатні заклади.

Куди подінуть дітей-сиріт та дітей з особливими потребами вирішуватимуть на державному рівні.
 
Те, що Чернігівщина першою набиватиме шишки, не лякає місцевих чиновників. Відступати нема куди. Профільна заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романова каже, що держава наступного року зменшує фінансування інтернатів, а проект Світового банку має солідний бюджет - 30 мільйонів євро. Тож погодилися на експеримент не заради грошей.
 
— 30 мільйонів розподілять на 5 областей. Ми станемо першою. Ми проаналізували, і тепер треба актуалізувати процес, — повідомила Наталія Романова - заступник голови облдержадміністрації.
 
Днями Наталія Романова в складі української делегації вивчала досвід Румунії з реформування інтернатів. Враження в неї неоднозначні. Тому не хоче сидіти вдома. Прагне набиратися досвіду, подорожуючи іншими країнами.
 
— Я б хотіла вивчити досвід Грузії. Я тільки чула і була вражена. Хоча і там є плюси та мінуси, — поділилася заступник голови облдержадміністрації.
 
Наразі на Чернігівщині функціонує 18 інтернатних закладів, де виховується понад 2 тисячі дітей. Обласна влада планує розформовувати інтернати. Дітей намагатимуться віддати родичам, прийомним батькам або ж зводити для сиріт будинки. Пілотний проект розрахований до 2020 року.


ЧЕline
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: