Завантаження ...
banner
banner

Скорочення ліжкомісць та створення п’яти госпітальних округів: перспективи медичної реформи на Чернігівщині

Перспективи реформування медичної галузі області було обговорено вчора, 4 жовтня, на розширеному засіданні колегії обласного Управління охорони здоров’я

Лікарні


Перспективи реформування медичної галузі області було обговорено вчора, 4 жовтня, на розширеному засіданні колегії обласного Управління охорони здоров’я, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Як наголосила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, невеселі прогнози очікуються на наступний рік у медичній галузі.
 
«Проектом бюджету передбачено фінансування лише 47% медичних потреб. Таким чином, держава вимагає оптимізації мережі медичних закладів, скорочення ліжкового фонду. Адже якщо в середньому по Україні на кожні 10 тисяч населення припадає 72,35 лікарняного ліжка, то на Чернігівщині ця цифра становить 99,59», - наголосила вона.
 
За словами начальника Управління охорони здоров’я Петра Гармаша, для мереж лікарень регіонів області пропонується три рівні надання стаціонарної допомоги: лікарні інтенсивного лікування першого (базового) рівня (переважно планового лікування), регіональні лікарні інтенсивного лікування другого рівня (в обраних географічних центрах регіональних округів) та обласні лікувально-діагностичні центри.
 
Тому в області пропонується створити п’ять регіональних медичних округів, які матимуть збалансовану кількість ліжок різного профілю, розташованих в місцевих та регіональній лікарнях в залежності від матеріально-технічної бази, кадрових ресурсів та місцезнаходження. Центри таких округів знаходитимуться в Чернігові (№1 та №2), Ніжині, Прилуках та Мені.
 
Крім того, передбачається створення міжрайонних акушерських відділень, центрів надання спеціалізованої кардіологічної допомоги, та лікувально-діагностичних центрів. Фінансування регіональних медустанов здійснюватиметься за допомогою міжбюджетних трансфертів.


Чернігівська обласна державна адміністрація
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: