Завантаження ...
banner
banner

Родина загиблого воїна благає про допомогу

Біда одна не ходить, а з собою ще й горе водить. Так можна сказати про родину загиблого воїна АТО Володимира Моісеєнка з Іржавця Ічнянського району

Родина Володимира Моісеєнка


Біда одна не ходить, а з собою ще й горе водить. Так можна сказати про родину загиблого воїна АТО Володимира Моісеєнка з Іржавця Ічнянського району. Ще не встигли рідні оговтатися після страшної звістки, що вже немає на цьому світі дорогого й люблячого чоловіка та батька, а також пережити похорон ще двох рідних людей, як знову до їхньої оселі постукало горе.

22 вересня в будинку сім’ї загиблого воїна Володимира Моісеєнка сталася пожежа. Спеціалісти служби з надзвичайних ситуацій, які боролися із займанням, припускають, що ймовірна причина загорання - неправильне облаштування та несправність нагрівальних печей і димарів - немає протипожежної розділки.

Вдову героя Ольгу Яцелу відвідали депутати Ічнянської міської ради В’ячеслав Бабіч, Євген Зінич, Ярослав Животяга та Олена Бутурлим. Народні обранці оглянули оселю родини бійця, що поліг за Україну, й вирішили допомогти цій сім’ї з придбанням нового житла в районному центрі.


Родина Володимира Моісеєнка


- Вогонь завдав чимало лиха, - розповідає депутат Ярослав Животяга. - Перегоріли балки, що тримають дах. Є неабияка загроза для мешканців будинку. Я б на місці вдови не наважився жити з дітьми в аварійному приміщенні. Вважаю, що потрібно спочатку зробити експертизу, бо хто візьме на себе відповідальність, якщо, не доведи Боже, завалиться будинок?!

Група депутатів зустрілася з головою Ічнянської міської ради Оксаною Андріановою, яка ніби й підтримала їхню пропозицію - виділити з міського бюджету кошти для придбання родині загиблого воїна нового житла в райцентрі, але зазначила, що це питання ще потрібно вивчати.
 
- У районному бюджеті грошей на це немає. Район бідний, - зазначає Ярослав Животяга. - А в міській казні кошти є, отож можна допомогти цим людям. Тим паче, діє програма з надання допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям. Вартість будинку в Ічні коливається в межах двохсот тисяч гривень. До речі, у нашому районі проживає лише дві родини загиблих учасників АТО. На щастя.
 
В Іржавці також побували керівники громадської організації «Спілка учасників бойових дій АТО Ічнянського району» Сергій Петраускас та Олег Куриленко й волонтер Оксана Павленко. Вони теж поділяють думку представників депутатського корпусу міськради.


Родина Володимира Моісеєнка


Районне ж керівництво відвідало постраждалу сім’ю майже за тиждень після пожежі. За словами Ярослава Животяги, очільники району запропонували допомогу з ремонтом, про придбання нового житла не йшлося.

Холоди не за горами. Родина чекає помочі.


Лариса Галета, "Деснянка" №41 (621) від 6 жовтня 2016
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: