Завантаження ...
banner
banner

Видатна подія в культурному житті нашого міста! Фотовиставка "М. Реріх"

У Ніжинській міській бібліотеці з 10 жовтня триває виставка, присвячена життю, творчості та духовним шуканням видатного художника, письменника, мандрівника та філософа Миколи Реріха

М. Реріх


У Ніжинській міській бібліотеці (пл.М.Заньковецької, 8) з 10 жовтня триває виставка, присвячена життю, творчості та духовним шуканням видатного художника, письменника, мандрівника та філософа Миколи Костянтиновича Реріха.


М. Реріх


Його творчість – це виняткове явище в історії світового мистецтва. Полотна М.Реріха привабливі своєрідністю та філософським змістом сюжетів, а яскраве життя подібне до дивовижної легенди.


М. Реріх


Протягом свого життя М. Реріх створив більш, ніж 7000 картин, які знаходяться у відомих галереях всього світу та біля 30 томів літературних творів. Особливу роль в житті великого художника становила його широка громадська діяльність.


М. Реріх


Зокрема, з іменем М. К. Реріха пов'язаний один з найгуманніших рухів XX століття, пройнятий ідеєю миру між народами і відомий як Пакт Реріха, Знамено Миру. Девіз цього руху «Мир через Культуру» наголошував на необхідності міжнародного захисту як у воєнний, так і в мирний час освітніх і культурних установ, духовних скарбів людства, втілених у пам'ятках історії і культури.


Реріх


Вхід вільний, з 9-00 до 18-00 годин. На виставці можна придбати книги та репродукції картин М.Реріха.
 

«Среди опасностей надо суметь улыбнуться друг другу». Н.Рерих

«Поверх всяких красот есть одна красота, ведущая к познанию Космоса». Н.Рерих

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: