Завантаження ...
banner
banner

Уряд стурбований ситуацією з опаленням у Ніжині

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголосив, що з опалювальним сезоном існують проблеми в окремих населених пунктах

Опалювальний сезон


Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголосив, що з опалювальним сезоном існують проблеми в окремих населених пунктах. Це стосується тих, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді.

«У Ніжині, що на Чернігівщині, лікарні, школи, житлові та адміністративні будинки досі не підключені до опалення. Причина – службова халатність керівництва місцевого підприємства ТОВ «Ніжинтеплокомуненерго» та відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така халатність має тягнути за собою відповідальність, і не лише адміністративну, а й кримінальну», — наголосив Зубко.

Cитуацію прокоментував і народний депутат України Олександр Кодола:

"За теплопостачання в нашій країні відповідають Кабінет Міністрів України та місцева влада.
 
Згідно з нормативами, якщо середньодобова температура тримається на рівні +8°С протягом п’яти днів, постачальники тепла зобов’язані ввімкнути опалення, тобто опалення в Ніжині мало бути ще 11-12 жовтня.
 
Проте підприємству "Ніжинтепломережі" до сих пір не були надані ліміти на використання газу, оскільки воно має значну заборгованість, а його керівництво нічого не зробило для вчасного початку опалювального сезону. У результаті ніжинці залишаються без опалення.
 
На численні звернення жителів міста я також долучився до вирішення цієї проблеми, хоча це не повноваження народного депутата.
 
Два дні з віце-прем'єр-міністром Генадієм Зубком ми в ручному режимі відпрацьовували можливості надання НАК "Нафтогазом України" лімітів газу Ніжину. 
 
І на центральному рівні нам це вдалося, опалення мало бути в п'ятницю в кожному будинку. Про що віце-прем'єр завірив мене та керівництво міста. Проте я був шокований, коли останньою перепоною став Чернігівоблгаз, приватна структура-посередник, яка відмовила тоді підключити Ніжину газ для опалення, висуваючи додаткові умови оплати. 
 
По суті такі дії облгазу є злочинними.
 
70-ти тисячне місто стало заручником підприємства, яке належить олігарху Фірташу. Давно назріла пора вирішити питання монополій. 
 
Моя позиція як народного депутата - повернути таку стратегічно-важливу галузь до держави, аби в подальшому не виникало подібних ганебних випадків. Це перспективний план.
 
Найближча перспектива, згідно домовленості з облгазом, для нас така: у суботу мають запустити котельню, що буде опалювати всі лікарні й пологовий будинок Ніжина. У понеділок має бути підключене все місто.
 
Якщо цього не станеться, ніжинці готові піти на крайні заходи, наслідки для олігархів-монополістів будуть непередбачувані!
І я готовий особисто очолити цей процес!
 
У той же час керівництво ТОВ "Ніжинтепломережі" разом з облгазом, та всі причетні, нестимуть відповідальність за зрив опалювального сезону в Ніжині. Відповідні депутатські запити до Генеральної прокуратури мною будуть направлені вже в понеділок!"

ЧЕline
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: