Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині науковці вивчали розвиток польсько-українських відносин

У Ніжині 20 жовтня пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Ніжин в контексті розвитку польсько-українських відносин: історія і сучасність». Про це повідомили в Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА

У Ніжині 20 жовтня пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Ніжин в контексті розвитку польсько-українських відносин: історія і сучасність».

Про це повідомили в Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.
 
У роботі конференції, що проходила в приміщенні Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в м. Києві Томаш Дедерко, міський голова м. Ніжина Анатолій Лінник, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, президент Спілки громадян польського походження «Астер» Бєлінська Фелікса.
 
Під час роботи конференції начальник відділу у справах національностей та релігій Департаменту Олексій Степаненко вручив Почесну грамоту Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Президенту Спілки громадян польського походження «Астер» Феліксі Бєлінській за сумлінну працю та активну культурно-просвітницьку діяльність.
 
«На сьогодні в області діє 22 національно-культурні товариства, і вже 17 років у Ніжині діє культурно-просвітницька спілка «Астер», що своєю активною роботою сприяє зміцненню українсько-польських відносин в області», — зазначив Олексій Степаненко.
 
Цього ж дня учасники конференції поклали квіти до пам’ятника на римсько-католицькому кладовищі та відвідали Музей рідкісної книги НДУ ім. М Гоголя.

















cheline.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: