Завантаження ...
banner
banner

Якою буде головна новорічна ялинка в Ніжині?

Перший сніг, який не так давно випав та швидко розтанув у Ніжині, нагадав жителям про те, що вже не за горами новорічні та різдвяні свята. Члени виконавчого комітету почали задумуватися над тим, якою буде новорічна ялинка в місті

Новорічна ялинка


Перший сніг, який не так давно випав та швидко розтанув у Ніжині, нагадав жителям про те, що вже не за горами новорічні та різдвяні свята. Члени виконавчого комітету, депутатський корпус, активна громада міста вже почали задумуватися над тим, якою буде новорічна ялинка в місті.

Так, на засіданнях раніше пропонувалися різні варіанти розміщення новорічної гості Ніжина: біля міського Будинку культури, на Гоголівській, у парку Шевченка, посеред площі І. Франка, біля виконавчого комітету.


Новорічна ялинка


На вчорашньому засіданні виконавчого комітету спільним рішенням дійшли до думки розмістити ялинку біля приміщення міськвиконкому на місці колишнього пам'ятника В.Леніна. На думку членів комітету, таке розміщення дерева забезпечить більшу безпеку громадян та не заважатиме дорожньому руху транспорту.

У якості сцени під час різдвяно-новорічних свят пропонували використовувати сходи міськвиконкому.
 
Розглядалася й можливість видалення 3 ялинок, які похилилися під кутом 80°, розширивши таким способом рекреаційну зону перед міськвиконкомом.


Новорічна ялинка


Біля новорічної ялинки організовуватимуться новорічні будиночки та вертепи. 

На розгляд виконавчого комітету був поданий кошторис щодо можливості облаштування штучної ялинки або каркасу, висотою в 16 м, для того, щоб новорічна ялинка в Ніжині була вища, ніж у Прилуках, але нижча, ніж у Києві. Таке каркасне дерево орієнтовно має коштувати 266 тисяч грн. Каркас має бути на постійній основі, де гіллями можна буде наповнювати новорічне диво.


Новорічна ялинка


Пропонувалося провести громадські слухання для вирішення цього питання, аби місцеві жителі могли брати участь у вирішенні цього питання.

Це питання виноситиметься ще на спільне обговорення на бюджетну комісію та сесію міської ради для того, аби новорічна ялинка стала головною зимовою прикрасою та новорічним дивом Ніжина.


Новорічна ялинка

Новорічна ялинка



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: