Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині відкрили першу еколого-пізнавальну стежку

2 листопада відбулося урочисте відкриття першої еколого-пізнавальної стежки під назвою «Лісовий затишок» у регіональному ландшафтному парку «Ніжинський», що знаходиться на околиці села Кукшин Ніжинського району

«Лісовий затишок», ландшафтний парк


2 листопада відбулося урочисте відкриття першої еколого-пізнавальної стежки під назвою «Лісовий затишок» у регіональному ландшафтному парку «Ніжинський», що знаходиться на околиці села Кукшин Ніжинського району.

Відкриття відбулося за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича, голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна, експерта Проекту "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ", Олега Колоска, Кукшинського сільського голови Олександра Пивовара, директора Департаменту екології облдержадміністрації Катерини Тканко та спеціалістів Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації – начальника відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Віталіни Синіговець та начальника відділу економіки  природокористування та екологічного моніторингу Василя Новака, представників Ніжинського міжрайонного управління водного господарства на чолі з начальником управління Володимиром Тарасенком, працівників ДП «Ніжинське лісове господарство», педагогічного колективу Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором школи Юлією Пехотіною, вчителів Ніжинської гімназії №3 та ін.

«Лісовий затишок», ландшафтний парк


Урочисто перерізали червону стрічку заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та директор регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» Сергій Мельникович.

Далі Сергій Мельникович для всіх присутніх провід екскурсію першою екостежкою та відповів на цікаві питання гостей.

Еколого-пізнавальна стежка «Лісовий затишок» розташована на території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Середовщина» в межах регіонального ландшафтного парку «Ніжинський».

Основним завданням еколого-пізнавальної стежки «Лісовий затишок» є ознайомлення жителів району та гостей парку з природою та особливостями лісових, озерних, лучних та болотних екосистем, рідкісними видами рослин та тварин, у тому числі й занесених до Червоної книги.
 

«Лісовий затишок», ландшафтний парк


Загальна протяжність екостежки «Лісовий затишок» складає 1150 метрів.

Облаштування екологічної стежки здійснено за фінансування Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. На екологічній стежці було встановлено вказівники, інформаційні стенди, обладнано огорожі, лавки, огорожено багатовіковий дуб, оснащено підхід до водойми та інші об’єкти.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: