Завантаження ...
banner
banner

Унікальну книгу спогадів презентували в Ніжині

Вчора, 8 листопада, в Ніжинському державному університеті відбулася урочиста презентація двотомника «Ніжинська вища школа у спогадах студентів та викладачів» від 1820 по 2010 роки

Григорія Самойленко


Вчора, 8 листопада, в Ніжинському державному університеті  відбулася урочиста презентація двотомника «Ніжинська вища школа у спогадах студентів та викладачів» від 1820 по 2010 роки. 

Автори книги батько та син Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Перший - доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри російської, зарубіжної літератури та історії культури філологічного факультету вишу Григорій Самойленко та його син - український історик, доцент, кандидат історичних наук, ректор вишу Олександр Самойленко.
 


Зокрема, для Григорія Самойленка це видання стало ювілейним – 60 книга на рахунку відомого літературознавці. Також її унікальність полягає у тому, що у ній історія Ніжинського університету подається не «сухими» фактами, а у спогадах його випускників та викладачів.

Читайте також: 
Відкрилась виставка "Мистецькі барви Катерини Кот"

Працювали дослідники над цією роботою більш ніж 5 років, загалом було опитано та зібрано відомості від 50 респондентів, спогади котрих розмістилися у двох томах книги і охоплюють період майже у 200 років.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: