Завантаження ...
banner
banner

14-річні громадяни зобов’язані мати паспорти

Кожен громадянин України, котрий досяг 14-річного віку, зобов`язаний отримати паспорт. Про таке нововведення на законодавчому рівні повідомила сьогодні, 9 листопада, під час прес-конференції у Чернігові начальник Управління державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець

паспорт, id-паспорт


Кожен громадянин України, котрий досяг 14-річного віку, зобов`язаний отримати паспорт. Про таке нововведення на законодавчому рівні повідомила сьогодні, 9 листопада, під час прес-конференції у Чернігові начальник Управління державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець.

За її словами, змінити паспорт старого зразка на сучасну пластикову картку мають можливість і інші громадяни Чернігівщини. Адже до цього часу ІД-картки видавалися лише 16-річним особам, котрі вперше оформлювали документ.  До речі, таких на Чернігівщині нараховується трохи більше 4 тисяч громадян.

Також нині визначено терміни дії нових паспортів:
 
«Загалом, особам, які не досягли 18-річного віку, паспорт оформлюватиметься строком на 4 роки, а від 18 років документ діятиме 10 років», - зауважила Ксенія Лук’янець.
 
В цілому, на даний час паспорти старого зразка вважаються діючими і без нагальних підстав їх можна не змінювати, однак якщо мова йде про втрату документа, або зміну даних, то в такому випадку ви зможете отримати лише ІД-картку.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: