Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці запитали в поліції про наболіле

Вчора, 8 листопада, о 15.00 ніжинці мали змогу особисто поспілкуватися з правоохоронцями та запитати в них про те, що найбільше їх цікавить

Круглий стіл з керівництвом поліції

Вчора, 8 листопада, о 15.00 ніжинці мали змогу особисто поспілкуватися з правоохоронцями та запитати в них про те, що найбільше їх цікавить.

Представники Ніжинського відділу поліції повідомили, що 2 тижні тому були створені 3 додаткові патрульні екіпажі, які відтепер працюють у денний час, та 2 - у нічний час. До цього, за попередньою інформацією, був лише один автомобіль, який в нічний час працював по Ніжину.


Круглий стіл з керівництвом поліції


Найближчим часом очікується суттєве скорочення дільничних інспекторів, замість 36 дільничних на Ніжин та район  буде 15, по місту чергуватимуть - 10.

Повідомили, що розкриття злочинів по Ніжину складає 33, 5 %, у Прилуках - 20, 1 %, у Чернігові - 27,7 %.

Присутні мали змогу поставити найбільш актуальнні питання, звернутись до правоохоронців чи поскаржитись. Зокрема, громадськість цікавило те, чому в центрі міста повалили знак “Я люблю Ніжин”, а нічний патруль поліції нічого не бачив. Керівництво поліції наголосило на тому, що правоохоронці фізично не можуть усе контролювати в місті та пообіцяли  в рамках програми «Безпечне місто" встановити 60 відеокамер по всьому Ніжину, які облаштовуватимуться в місцях підвищеної небезпеки дорожнього руху в місті.  Крім цього, за програмою «Правопорядок», куплено 8 камер за міський кошт.

Скоротять і керівний склад поліції. Замість 4 заступників на одного керівника відділу буде -  2. 


Круглий стіл з керівництвом поліції


Особливої актуальності мали питання щодо організації роботи керівного складу та структурних підрозділів відділу, кадрової політики, пошук викраденого майна, проблеми щодо гральних закладів, дорожнього руху в Ніжині, прибрання вантажівки біля ЗОШ №10 із пішохідного тротуару.

За словами заступника міського голови Григорія Олійника, для того, щоб прибрати вантажівку МАЗ біля 10 школи, потрібно укласти договір між правоохоронними органами та власниками території, на яку транспортуватиметься та де зберігатиметься вантажівка.


Круглий стіл з керівництвом поліції


Обговорили насилля в сім'ї та тенденції вчинення правопорушень. Так, правоохоронцями зареєстровано до 15 заяв щодо насилля в сім'ї за місяць. На даний момент на обліку знаходяться 2 дитини, які стали жертвами насилля. 

Не обійшлося без критики. Присутні поставили під сумнів якість роботи поліції та наголосили на їхній бездіяльності. 


Круглий стіл з керівництвом поліції


“Чому на сьогоднішній день у суспільстві відслідковується тенденція недовіри до працівників поліції? Більшість правоохоронців нібито пройшли переатестацію, але чимало залишились на своїх робочих місцях. Якщо Україна має рейтинг 2 країни в світі по кількості поліції серед населення, чому ми не бачимо результатів? Ви кажете, що не вистачає правоохоронців… Можливо, проблема не в кількості, а в якості”,- висловив свою точку зору депутат Ніжинської міської ради Михайло Булигін.

Учасників круглого столу цікавило й те, чи є статистика вчинення злочинів працівниками поліції. Чіткої відповіді так ніхто й не почув.

Відзначимо, що на більшість питань від громади, керівництво поліції так і не дало конкретної відповіді, говорили більш абстрактно.


Круглий стіл з керівництвом поліції


Обговорення проходило емоційно, бурхливо, викликало багато дискусій з обох сторін. Григорій Олійник підкреслив те, що правоохоронним органам потрібно більше спілкуватися та проводити відповідну роботу з ніжинцями.


Круглий стіл з керівництвом поліції


Залишається сподіватись, що правоохоронці зроблять для себе відповідні висновки, працюватимуть ефетивніше та тісно взаємодіятимуть із громадськістю.


Круглий стіл з керівництвом поліції



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: