Завантаження ...
banner
banner

Родини загиблих та постраждалих в АТО ніжинців зможуть отримати гроші для придбання житла

17 листопада на засіданні виконавчого комітету розглядалося питання щодо створення в Ніжині комісії по розгляду заяв сімей загиблих та постраждалих військовослужбовців в АТО, що потребують поліпшення житлових умов

АТО


17 листопада на засіданні виконавчого комітету розглядалося питання щодо створення в Ніжині комісії по розгляду заяв сімей загиблих та постраждалих військовослужбовців в АТО, що потребують поліпшення житлових умов.

Валентина Кулініч, керівник управління праці та соціального захисту населення, повідомила, що забезпечення житлових умов таким родинам досягатиметься шляхом виплати їм грошової компенсації на придбання житла. 
 
Комісія по розгляду заяв створюватиметься при органі виконавчої влади, до її складу входитимуть представники міської ради з питань соціального захисту населення, економічного відділу міської ради, управління житлово-комунального господарства, представники громадських організацій.
 
Кошти з державного бюджету надходитимуть до міського бюджету. Після цього вони будуть перераховуватися на рахунок управління, яке потім нараховуватиме їх на придбання житла на спеціальний рахунок, який відкриватиме особа, що захоче придбати житло. Цей рахунок відкриватиметься виключно в Ощадбанку.
 
У цьому році вже очікуються надходження субвенцій на придбання житла. 
 
Людина, яка перебуває на житловому обліку, повинна звернутись до управління соціального захисту населення, подати заяву та всі необхідні документи. Після цього у визначений термін протягом 3 днів засідатиме комісія, яка розглядатиме звернення та прийматиме рішення щодо цього, повідомивши про це Департамент соціального захисту населення обласної адміністрації та особу, яка цього потребує.
 
Валентина Кулініч повідомила, що в Ніжині є така родина, що потребує поліпшення житлових умов - сім'я загиблого в АТО Тахіра Баширова.
 
Рішення по цьому питанню було прийнято, тож тепер сім'ї загиблих та постраждалих в АТО можуть отримати хоча б таку підтримку й допомогу, зокрема, родина Тахіра Баширова.


Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: