Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині обговорили об`єднання територіальних громад

17 листопада у великій залі Ніжинської міської ради відбулась зустріч міського голови Анатолія Лінника з головами сільських рад для обговорення реформи об'єднання територіальних громад

Об`єднання територіальних громад


17 листопада у великій залі Ніжинської міської ради відбулась зустріч міського голови Анатолія Лінника з головами сільських рад та з виконавчим директором Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України для обговорення реформи об'єднання територіальних громад. 

На зустрічі також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету,начальник відділу Департаменту економічного розвитку Чернігівської області Вікторія Довгань, депутати Ніжинської міської ради.


Об`єднання територіальних громад


Учасники форуму обговорили організацію й особливості об'єднання територіальних громад, перспективи їхнього об`єднання навколо Ніжина, розвиток міста.

Анатолій Лінник зазначив, що ця реформа поступово розвивається. На сьогоднішній день по Чернігівській області нараховується 5 об`єднаних громад, а до кінця року планується вже 11. Для Ніжина об`єднання громад цікаве тим, що місто може розширити свою територію, а перевагою для громад є те, що люди з сіл зможуть користуватися інфраструктурою міста.


Об`єднання територіальних громад


Відмічу, що до приєднання громад до Ніжина сільські голови поставились насторожено та неохоче. Багатьох хвилювало питання, що буде з працівниками освітніх і медичних закладів, чи забезпечить їх усіх місто робочими місцями. 

Було повідомлено, що більшість створених громад мають деякі недоліки, є недооб'єднаними та недосконалими.


Об`єднання територіальних громад


Це питання викликає багато дискусій і суперечок, є неоднозначним. Є багато як прихильників, так і противників. Втім, про перспективи цього говорять.


Об`єднання територіальних громад



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: