Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці гасили пожежі в Ізраїлі

24 листопада один з найбільших міст Ізраїлю - Хайфу - охопили масштабні пожежі. Спочатку загорівся ліс неподалік від Хайфи, а згодом полум'я дійшло до центру міста. Ізраїльтяни оголосили ці пожежі новою формою терору і звинуватили в підпалах арабів

ніжинський авіаційний загін


24 листопада один з найбільших міст Ізраїлю - Хайфу - охопили масштабні пожежі. Спочатку загорівся ліс неподалік від Хайфи, а згодом полум'я дійшло до центру міста. Ізраїльтяни оголосили ці пожежі новою формою терору і звинуватили в підпалах арабів.

У той же день президент України Петро Порошенко підписав Указ про направлення гуманітарної допомоги Республіці Ізраїль. 25 листопада два літака АН-32 Ніжинського спеціального авіаційного загону ДСНС України в Чернігівській області вилетіли до Ізраїлю.
 
- 24 листопада ми отримали команду готувати два літаки для гасіння пожеж в Ізраїлі. А вже на наступний ранок, незважаючи на складні погодні умови (туман і обмерзання злітної смуги), 9 членів екіпажу і старший групи двома літаками вилетіли з Ніжина.  У Туреччині літаки приземлилися на заправку, а під вечір вже були в Ізраїлі, - розповів командир спеціального авіаційного загону ГСЧС України в Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Іван Коробка.
 
Ніжинців зустріли на військовому аеродромі Хадзор. Українські рятувальники взяли участь в брифінгу (на ньому були представники 10 країн), де ознайомилися з ситуацією. 26 листопада наші льотчики приступили до патрулювання та гасіння одного з гірських районів Ізраїлю.

- У перший день роботи наші рятувальники скинули на осередки займання 32 тонни води, - каже Іван Коробка. - На наступний день - ще 16 тонн. Поширенню вогню сприяли посуха і сильні вітри, але ситуацію вдалося взяти під контроль.
 
29 листопада в Ізраїлі оголосили про завершення міжнародної операції по боротьбі з пожежами. Ніжинських льотчиків вдома зустріли ввечері 30 листопада. У пожежах в Ізраїлі постраждали понад 120 людей, 60 тисяч були евакуйовані. За попередніми підрахунками, вогонь завдав збитків на 120 мільйонів євро.

Наталія Федосенко, "ГАРТ" №49 

По темі: Ніжинські рятувальники повернулися додому з Ізраїлю

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: