Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині впіймали чернігівських дезертирів

Надвечір 7 грудня до Чернігівського відділу поліції звернувся командир однієї з військових частин, розташованих у обласному центрі, і повідомив що з учбової роти частини втекли двоє військовослужбовців


Надвечір 7 грудня до Чернігівського відділу поліції звернувся командир однієї з військових частин, розташованих у обласному центрі, і повідомив що з учбової роти частини втекли двоє військовослужбовців.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Зі слів офіцера, утікачі були одягнені в камуфльовану форму, зброї та документів при собі не мали.
 
В ході проведення розшукових заходів поліція затримала військовослужбовців на залізничному вокзалі м. Ніжина та передала їх командиру військової частини.

Як передає Svoboda.fm, один із строковиків, який вчора, 7 грудня, втік із розташування військової частини Т-0500, що у Чернігові, «прихопив» із собою банківські картки своїх побратимів та підбурив ще одного солдата на втечу.
 
Про обставини інциденту svoboda.fm повідомив командир військової частини полковник Степан Гута.За його словами, це військовослужбовці осіннього призову, прослужили лише тиждень.

Ініціатору втечі 22 роки, раніше він був умовно засуджений, однак відбув покарання і потрапив під призов. Юнак зібрав у побратимів банківські картки, на які прийшла соціальна допомога від держави(близько 2500 гривень).
 
«Перед втечею він розповідав хлопцям, що йде у звільнення. Солдати ще молоді не знають, що у звільнення відпускають лише після прийняття присяги. Він їм запропонував зняти гроші з картки, взяв 5 чи 6 карток. На щастя, після його втечі ми встигли вчасно заблокувати картки і він нічого з них не зняв» - розповів Гута.
Також він підбурив на втечу свого побратима, якому 21 рік.
 
Строковики розкаялися у скоєному. Ініціатор втечі виправдовувався, мовляв, йому подзвонила матір і сказала, що хоче його бачити.  На юнаків тепер очікує дисциплінарне покарання. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: