Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська «Самопоміч» прозвітувала за рік своєї роботи

Вчора, 15 грудня відбувся публічний звіт депутатів фракції "Об'єднання "Самопоміч" Ніжинської міської ради за роботу у 2016 році. На зустрічі були присутні представники громадськості та журналісти


Вчора, 15 грудня відбувся публічний звіт депутатів фракції "Об'єднання "Самопоміч" Ніжинської міської ради за роботу у 2016 році.  На зустрічі були присутні представники громадськості та журналісти. Відзначимо, що наразі "Самопоміч" перша фракція Ніжинської міської ради, яка відзвітувала за рік своєї діяльності. 

Присутніх було поінформовано, що  до Ніжинської міської ради минулого року було обрано 5 депутатів від „Самопомочі”. За листопад 2015 - листопад 2016 років. Ніжинська міська рада провела 18 чергових та позачергових сесій. Кожен із депутатів фракції „Самопоміч” входить до однієї із 5 депутатських комісій Ніжинської міської ради:
 
Костянтин Смалій - заступник голови постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізкультури і спорту. 
 
Михайло Булигін  – член комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації. 
 
Генадій Дудченко - секретар комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища. 
 
Дмитро Тимошик – заступник голови комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету 
Наталія Шевченко – секретар комісії з питань регламенту, депутатської етики та діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. 
 
Протягом року депутати фракції „Самопоміч” та їх помічники забезпечували роботу громадської приймальні. Всього за рік через приймальню фракції пройшло більше 180 ніжинців. Їхні проблеми вирішувались депутатами у формі депутатських запитів, звернень, виносились на комісії або безпосередньо на сесію.
 
Кожен з депутатів фракції також проводив регулярні зустрічі з виборцями своїх округів. Всього таких зустрічей було проведено більше двадцяти. Не менш важливою складовою діяльності фракції „Самопоміч” у ніжинській міській раді була робота над проектами рішень міської ради.


За час роботи в міській раді депутатами фракції „Самопоміч” безпосередньо було підготовлень 11 проектів рішень. Дев’ять з них прийняті міською радою, два – не прийняті. Найважливішими рішеннями ініційованими фракцією є наступні: 

- Статут Ніжина. Депутати фракції доклали максимальних зусиль, щоб цей документ відповідав базовим демократичним принципам. 
- Рішення про внесення змін до Положення про постійні комісії Ніжинської міської ради Чернігівської області VІІ скликання та рішення про внесення змін до Регламенту Ніжинської міської ради Чернігівської області VІІ скликання. 
- Бюджетний регламент Ніжинської міської ради. Унормував та впорядкував бюджетний процес, забезпечуючи, одночасно його публічність та прозорість. 
- Рішення про заборону зовнішньої реклами в історичній частині м. Ніжина вперше в історії міста створило прецедент охорони історичної частини міста. 
- Рішення про фінансування з бюджету міста видатків на утримання комунальних закладів освіти міста, врегулювання питання збору та використання добровільних внесків батьків в закладах освіти міста
 
Загалом за рік роботи міської ради VІІ скликання на сесіях було розглянуто та прийнято більше 500 рішень. За рік роботи, депутатами „Самопомочі” було ініційовано 5 звернень Ніжинської міської ради до Верховної Ради України по найболючішим соціальним, політичним чи економічним проблемам. 
 
По завершенню зустрічі, депутати «Самопомочі» відповіли на запитання присутніх. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: