Завантаження ...
banner
banner

Першу школу відвідали журналісти "1+1". Знімали сюжет про знамениту випускницю

Вчора, 20 грудня, до ЗОШ №1 завітала знімальна група "1+1", які готували сюжет про вітчизняного вченого, випускницю школи Ольгу Броварець, яка закінчила школу в 2002 році, зараз же вона український біофізик, доктор фізико-математичних наук

Ольга Броварець, ЗОШ №1, 1+1


Вчора, 20 грудня, до ЗОШ №1 завітала знімальна група 1+1, які готували сюжет про вітчизняного вченого, випускницю школи Ольгу Броварець, яка закінчила школу в 2002 році, зараз же вона український біофізик, доктор фізико-математичних наук.

Школа пам’ятає Олю дуже здібною дівчинкою, відмінницею, яка впевнено здобувала  перемоги на олімпіаді з фізики, а ще була надзвичайно скромною. А тепер Ольга - наймолодший доктор фізико-математичних наук в Україні, автор оригінальної теорії спонтанного точкового мутагенезу, яка відкриває величезні перспективи для новітніх біотехнологій. 

В стінах рідного навчального закладу  Ольги Броварець зустрілась разом із класним керівником – Світланою Довматенко та вчителем математики – Тамарою Хоменко.

Відзначимо, що Ольга Броварець лауреатка премії Scopus Awards Ukraine 2016 року  і премії Президента України для молодих вчених (2010), провідний науковий співробітник відділу молекулярної та квантової біофізики Інституту молекулярної біології і генетики НАН України.

Ольга народилася у місті Ніжині Чернігівської області. Батьки - викладачі, обоє з відзнакою закінчили Київський сільськогосподарський університет. Брат Олександр (старший на два роки) має ступінь кандидата технічних наук і нині викладає.
 
Після школи вступила в ліцей з фізико-математичним напрямком при Ніжинському державному педагогічному університеті, який закінчила із золотою медаллю.
 
У 2004—2009 роках навчалася на фізичному факультеті Київського національного університету. Перші наукові праці опублікувала у 2009 році. Протягом 2009—2011 років — в аспірантурі Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, після закінчення якої залишилася працювати в цій установі у відділі молекулярної та квантової біофізики.
 
У 2011 році захистила кандидатську дисертацію. Докторську дисертацію «Мікроструктурні механізми виникнення спонтанних точкових мутацій» захистила 29 грудня 2015 року й на початку 2016 року стала наймолодшим доктором фізико-математичних наук України у віці 29 років.
 

Ольга Броварець, ЗОШ №1, 1+1

Ольга Броварець, ЗОШ №1, 1+1

Ольга Броварець, ЗОШ №1, 1+1

Ольга Броварець

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: