Завантаження ...
banner
banner

У "Лісовій казці" відбулась зустріч із дітьми-сиротами, дітьми із малозабезпечених сімей

19 грудня православні люди всього світу святкують День святого Миколая Чудотворця. За народними повір'ями, саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив увесь світ, допомагаючи знедоленим


19 грудня православні люди всього світу святкують День святого Миколая Чудотворця. За народними повір'ями, саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив увесь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

Із - поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любовʾю нашого народу. Усе життя святого Миколая – це нескінченні благодіяння й чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства й скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко зʾявляється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти й заступити від біди. Чудес його не злічити. 

Усе життя Чудотворця було позначено любовʾю до ближнього. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, його чудеса звершаються повсякчас.



Тому День святого Миколая - найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями й вкидають їх у поштову скриньку. Перед святом вони згадують свої добрі й лихі вчинки. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка?

На сьогоднішній день зʾявилась добра традиція – саме в день святого Миколая спілкуватись із сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.
 
19 грудня, під егідою депутата Верховної Ради Олександра Кодоли, за участю ліги «Ділова жінка» (Стратілат Т.М., Дідкова І.С., Гажаман Т.М., Градобик В.В., Косаренко Н.В., Стрілко Т.М.. Охрімюк Н.М.) у кафе «Лісова казка» відбулась зустріч із дітьми-сиротами, малозабезпеченими та дітьми воїнів АТО.

Помічник народного депутата Верховної Ради України Тамара Стратілат у своєму виступі привітала всіх присутніх із Днем святого Миколая, новорічними та різдвяними святами. Говорила про те, що багато зроблено в цьому році для шкіл міста. Зокрема, у гімназії № 16 тривають роботи по відкриттю дитячого навчального закладу, реконструкції басейну. За підтримки народного депутата Олександра Кодоли на території гімназії № 16 установлено дитячий ігровий майданчик, а до кінця року планують відкрити й спортивний.


Раділи діти такій щирій, теплій зустрічі, солодощам, подарункам. Та найбільше, мабуть, тому, що про них не забули, що вони в такий складний для України час комусь потрібні. Святкову програму підготували учні 4-а та 4-б класів гімназії №16 разом із батьками (класоводи Шафрай Т.І. та Петруша Л.В.)

Діти переглянули відео про святого Миколая, лунали пісні, були танці та імпровізована гра в сніжки. Із непідробним інтересом дивилися присутні показ мод «Зимова фантазія». У гості завітали «ангели», «нечиста сила», Зима… Вірять діти в те, що святий Миколай захистить їх від усіх бід і нещасть, бо саме його вважають найближчим до Бога святим, посередником між Богом і людьми. Задумуються дітлахи в цей день і над своєю поведінкою…


 

В.П.Ільченко, учитель зарубіжної літератури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: