Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині ялинки перед новорічними святами пильнуватимуть рейдові групи

З метою дотримання вимог природо - охоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень, Держекоінспекцією в Чернігівській області посилено заходи державного нагляду за самовільними рубками новорічних ялинок

Новорічні ялинки


На виконання Наказу Голови Державної екологічної інспекції України та з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень, Держекоінспекцією в Чернігівській області посилено заходи державного нагляду за самовільними рубками новорічних ялинок.

Для попередження порушення природоохоронного законодавства Інспекцією спільно з компетентними органами погоджено План спільних заходів з охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2017 року.

Згідно цього Плану в Чернігівській області проводитимуться рейдові роботи в складі представників державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, державної лісової охорони, представників Управління захисту економіки в Чернігівській області Національної поліції України та прикордонників.

Протягом грудня-січня організовуватиметься чергування на автошляхах області, контрольно-пропускних пунктах при перевезенні та реалізації новорічних ялинок.

Держекоінспекція в Чернігівській області попереджує, що за порушення вимог природоохоронного законодавства за незаконну порубку дерев хвойних порід передбачена адміністративна відповідальність згідно чинного законодавства.

Крім того, залежно від діаметру зрізаного стовбура дерева одночасно нараховуються й збитки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: